Lumisadealue tuo etelään kymmenen senttiä lunta – ajokeli muuttuu huonoksi suuressa osassa maata

Ajokeli on muuttunut Uudellamaalla huonoksi lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi, varoitti Helsingin liikennekeskus ennen puoltapäivää.

Ilmatieteen laitoksen mukaan eteläisen Suomen hajanaiset lumisateet muuttuvat runsaammiksi tänään illalla. Suomenlahdelta saapuva sadealue tuo Etelä- ja Kaakkois-Suomeen tämän ja huomisen päivän aikana arviolta kymmenen senttiä lunta.

Lumisateen odotetaan muuttavan ajokelin tänään huonoksi Uudenmaan lisäksi Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Karjalassa.

Lumipeite pysyy maassa eteläisessä Suomessa ainakin ensi viikon lopulle asti, arvioi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi.

Merialueista Suomenlahden itä- ja länsiosassa on voimassa jäätämisvaroitus. Läntisillä merialueilla aamulla vaarallisen korkeita aaltoja nostattanut tuuli on jonkin verran laantunut.

Pohjois-Savossa ei keskiviikkona saada yhtä suuria lumimääriä kuin etelässä. Lunta saattaa sataa enemmän torstaina, mutta silloinkin lumikertymä on muutamia senttejä.

Ilmatieteen laitoksen meteorologin mukaan erityisesti perjantai-iltana ja lauantaina on Savoon odotettavissa lumipyryä, joka voi kestää pitkään.