Lumitilanne harmittaa venäläismatkailijoita

Ei tarkkoja suunnitelmia, ei kireitä aikatauluja. Venäjän pääkaupungista Moskovasta Suomeen lomailemaan saapuneelle Burdenkon perheelle lomassa on tärkeää rentoutuminen.

Burdenkot ovat lomailleet Suomessa 17 kertaa. Tänä vuonna Vladimir, Tatiana ja Nikolay Burdenkoa on harmittanut lumen vähäisyys. Innokkaat hiihtäjät pääsivät vasta keskiviikkona ensimmäistä kertaa ladulle Puijolla.

Perhe pohtiikin loma-ajankohdan vaihtamista lumivarmempaan maaliskuuhun.

– Nyt on pari vuotta ollut vähän epävarma lumitilanne. Maaliskuu on vain meille huonompi ajankohta, kun koululaisilla ei silloin ole juuri lomaa, Tatiana kertoo.

– Tai sitten teemme niin, että katsomme ensin säätä ja lumitilannetta ja päätämme vasta sitten, tulemmeko, Vladimir lisää.

Burdenkon perheelle venäläisten matkailijoiden väheneminen Suomessa on pelkästään etu: matkan pystyy varaamaan edullisesti ihan viime tingassa. Se on yleinen trendi. Kunnonpaikan avainasiakaspäällikkö Kirsi Pekkarinen kertoo, että uusia varauksia loppiasviikolle tulee koko ajan.

Venäläisiä matkailijoita saapuu Pohjois-Savoon lisää uuden vuoden jälkeen niin sanotulla toisella jaksolla. Uusi vuosi on tärkeä sesonki matkailuyrittäjille, kun venäläisillä on pitkä loma. Uhkakuviakin on, kertoo Vesileppiksen toimitusjohtaja Kimmo Rossi.

– Tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen aiheuttama epävarma lumitilanne hiekottaa vuoden vaihteen venäläismatkailua entisestään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.