Luonto ei ole kadonnut kymmenessä vuodessa asuntomessualueelta

Saaristokaupunki 10 vuotta -juhlaseminaarissa Saaristokaupungin asukasyhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Kari Hyttinen muisteli, kuinka Lehtoniemen, Kärängän ja Rautaniemen asukkaat ennen kulkivat keskustaan pitkän matkan Jynkän kautta. ­Se oli Hyttisen mukaan "rauhallista, mutta nykyistä paljon hankalampaa maalaiselämää."

Hyttisen mielestä Kuopion Saaristokaupunki-projekti on kokonaisuutena onnistunut. Se on nyt noin puolivälissä: vuonna 2020 asukkaita ennakoidaan olevan puolta enemmän, noin 14000. Luonnonarvojakaan ei ole menetetty: ensimerkiksi metsäkauris on viime aikoina liikkunut Lehtoniemessä.

Aluetiimin ansiosta asukkaiden ääni kuuluu. Jatkossa toivotaan esimerkiksi kahvilaa, ruokapaikkaa, kirjastoa, lisää pysäköintipaikkoja ja etenkin viikonloppuihin sujuvampaa joukkoliikennettä. Nykyinen asukasyhdistyksen puheenjohtaja Satu Marjo toivoo, että useammat lähtisivät mukaan toimintaan ja ajamaan yhteistä asiaa.

Seminaarissa muisteltiin 2000-luvun puoliväliä, jolloin Saaristokatu-hankkeen vastustajatkin alkoivat jo nähdä projektin myönteiset puolet ja imagoarvon.

- Eteläisen pengerkadun sijasta oli viisasta heti lanseerata Saaristokatu-nimi, joka tunnetaan nyt koko Suomessa, kaupunginjohtaja Petteri Paronen tuumasi.

Kesällä 2010 Saaristokaupungissa järjestettiin Asuntomessut.

 

Saaristokaupunki-seminaarista ja asukkaiden mietteistä tarkemmin tiistain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Elämää Saaristokaupungissa kymmenen vuoden aikana

Uusimmat

Kotimaa

Talven pakkasennätys mitattiin Utsjoen Kevojärvellä, Lapissa oli muutenkin kireää pakkasta

Metsäteollisuuden lakko alkoi – kemian maanantainen sovittelu valtakunnansovittelijalla ei johtanut ratkaisuun

Keskustan Katri Kulmuni saa uuden avustajan konservatiivisesta lakimiehestä – avustajien kokonaismäärä puolueessa ei muutu

Teollisuusliitto uhkaa rikkureita kovilla toimilla – Pohdinnassa valmiiden tuotteiden lähtemisen "tyssääminen"

Presidentti Niinistö kurdien ehdottamista al-Holin oikeudenkäynneistä: On hyvä katsoa, millainen tuomioistuin siellä toimii

Hengityssuojainten kysyntä on lisääntynyt osassa apteekkeja koronaviruksen seurauksena

Luterilaiseen kirkkoon kuuluu vajaa 69 prosenttia suomalaisista, määrä vähentynyt vuodessa prosenttiyksiköllä

Tallinnan paloittelumurhasta tuomittua Markus Pönkää syytetään törkeistä petoksista – syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta

Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen perussuomalaisten kansanedustajasta

Turun synagogaa töhrittiin maalilla holokaustin muistopäivänä – aiemmin myös Turun katolisen kirkon seiniä spraymaalattu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.