Märkää lunta ja tuulta - sähköt poikki useilta sadoilta

Märkä lumi taivutti ja katkoi puita Savossa lauantaina. Pohjois-Savossa oli lauantaina pahimmillaan sähköttä yli 1 500 taloutta Savon Voiman ja Pohjois-Karjalan Sähkön sähkönjakelualueilla.

Pelastuslaitoksen mukaan yksittäisiä puita kaatui myös tielle. Esimerkiksi Nilsiässä pelastuslaitos kävi raivaamassa Palonurmessa tien päälle ja puhelinlinjoille kaatuneet puut. Linja oli pudonnut tielle, mutta muita vahinkoja tilanteesta ei aiheutunut.

Sähköt olivat päivällä jonkin aikaa poissa useista talouksista etenkin Ylä- ja Koillis-Savossa. Lisäksi sähkökatkoja oli ainakin Suonenjoella ja Pieksämäellä.

Vikoja korjattiin koko päivän ajan, mutta vikoja ilmeni lisää illan aikana. Valtaosa sähkökatkoista jäi lyhyeksi.

Märkä lumisade kerrytti paikoin puihin painavan lumikerroksen. Sähköyhtiöiden mukaan sään pakastuessa lumi tarttuu kiinni oksiin. Jos lunta sataa alkuviikosta lisää, oksia voi katkeilla painon alla lisää linjojen päälle ja aiheuttaa sähkökatkoja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan alkuviikon sadealue jää kuitenkin Savon lounaispuolelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Haavisto rakentaisi vielä lomasuunnitelmat kotimaan matkailun varaan – ulkoministeri toivoo matkustuslinjausta keskiviikkoon mennessä

Toimintakiellossa olevan United Brotherhoodin jengitunnukset ovat kaikonneet ja jäseniä liikkunut Helvetin enkeleiden suuntaan, sanoo KRP – vankiloissa koronavirus pani UB:n huumebisnekset jäihin

HS-gallup: Iso osa suomalaisista on tyytyväisiä hallituksen toimintaan koronakriisissä

Moni nainen kokee vuosien piinan ennen diagnoosia – endometrioosi kulkee usein suvussa

Päättäjäisiä juhlittiin pääosin rauhallisesti – yksittäisiä kahakoita käytiin, Kuopiossa riita johti puukotukseen

WHO antaa tunnustusta Suomen tumppaustoimille kansainvälisenä teemapäivänä – päivittäin tupakoivien suomalaisten määrän kerrotaan puolittuneen 2000-luvulla

Purjevene kaatui Porvoon saaristossa – veneseurue pelasti iäkkään purjehtijaparin

Nuoret kuljettajat kaahanneet järjettömästi – ministeriö selvityttää ajokorttilain muutosten vaikutukset

Koulujen päättäjäiset ja kaunis sää ovat saaneet ihmiset liikkeelle Uudellamaalla

Liikenneministeri Harakka tyrmää vihreiden avauksen: Joukkoliikenteen koronakorvaus enintään 100 miljoonaa – "Ohisalo on kuukauden myöhässä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.