Mönkijävarkaan jättisaalis löytyi

Pohjois-Savon poliisi on saanut omaisuutta takaisin yli 30 000 euron arvosta niin sanotussa mönkijäjutussa. Takaisin on saatu kaksi syksyllä 2010 Leppävirralta anastettua mönkijää ja telamönkijä, joka anastettiin Varkaudesta joulukuun alkupuolella.

Näiden lisäksi tutkinnan yhteydessä poliisi on saanut takaisin Kuopiosta anastetun Buster-moottoriveneen moottoreineen, Varkaudesta varastetun venetrailerin, Pieksämäeltä viedyt 4 golfsettiä sekä kolmesta eri paikasta Leppävirralta anastettuja rakennustavaroita.

Poliisi on palauttanut anastetun omaisuuden omistajilleen tai vakuutusyhtiöille.

Tekoihin pääepäiltynä oleva 27-vuotias leppävirtalainen mies oli vangittuna kuukauden ajan. Pohjois-Savon käräjäoikeus on vapauttanut miehen ja määrännyt hänet matkustuskieltoon. Poliisi epäilee rikossarjassa vielä useita henkilöitä, joista osa on ollut kiinniotettuina.

Rikoksia on tutkittu törkeinä varkauksina, varkauksina, törkeinä kätkemisrikoksina ja kätkemisrikoksina. Asian esitutkinta on vielä kesken.

Poliisi kiittää telamönkijän tutkinnan yhteydessä saamistaan yleisövihjeistä, joiden avulla koko rikosvyyhti lähti purkautumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mönkijöihin erikoistunut varas jäi kiinni