MTV: Soini syyttää Stubbia sote-uudistuksen jarruttamisesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini syyttää pääministeri Alexander Stubbia (kok.) sote-uudistuksen jarruttamisesta. MTV:n haastatteleman Soinin mukaan kaikkien puolueiden yhteinen sote-työryhmä on tehnyt hyvää työtä, jota on kuitenkin jatkuvasti ronkittu sivusta.

Stubb katsoo MTV:n haastattelussa, että on turha syytellä ketään. Hänen mukaansa uudistus on tarkoitus saada maaliin tämän vaalikauden aikana.

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) kumoaa väitteet, että kokoomus ajaisi sosiaali- ja terveydenhuollon yksityistämistä. Räty kertoo näkemyksensä Verkkouutisten haastattelussa.

Räty katsoo, että vähintään osan palveluista on pysyttävä julkisesti tuotettuina. Näitä palveluita ovat Rädyn mukaan ainakin erikoissairaanhoito, viranomaistehtävät sekä kansallisesti keskeiset päivystys-, valmius-, synnytys- ja muut toiminnat.

Sekä julkisesti että yksityisesti tuotetuissa palveluissa kilpailun pitäisi kuitenkin olla mahdollista. Kokoomus kannattaa sitä, että kaikilla suomalaisilla olisi mahdollisuus valita yksityisesti ja julkisesti tuotettujen palveluiden väliltä.

Rädystä sote-alueen pitäisi päättää, miten palvelut alueella tuotetaan. Nyt lakiluonnos lähtee siitä, että ratkaisut tehdään tuotantoalueella.

MTV: Kunnanjohtajat lykkäisivät kunta- ja soteuudistusta

Stubb: Kaikki perustuslailliset ongelmat sotessa selvitettävä