MTV3: Vantaalla tutkitaan laajaa korruptiovyyhteä

Vantaan entiseen kaupunginjohtajaan liittyvät lahjusrikosepäilyt ovat paisuneet laajaksi korruptiovyyhdeksi, kertoo MTV3. Keskusrikospoliisi epäilee nyt Jukka Peltomäen lisäksi useita henkilöitä useista eri rikoksista.

Tapaus sai alkunsa runsas vuosi sitten, kun paljastui, että Peltomäki asui pilkkahinnalla asunnossa, jonka omisti useita suunnittelu-urakoita Vantaalla saanut arkkitehtitoimisto Forma-Futura. Kohun noustua Peltomäen ura kaupunginjohtajana päättyi ja keskusrikospoliisi ryhtyi tutkimaan asiaa.

45 minuuttia -ohjelman mukaan asuntokytköksestä alkanut esitutkinta on paisunut laajaksi epäillyksi korruptiovyyhdeksi. Poliisi on selvittänyt Peltomäen toimia koko tämän virkauralta.

Ohjelman tietojen mukaan KRP on kuullut Peltomäkeä epäiltynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistajaa keskusrikospoliisi on kuullut epäiltynä törkeästä lahjuksen antamisesta.

Peltomäki kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen tai edistäneensä Forma-Futuran toimeksiantoja.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.