MTV:tä uhkaa viikon lakko maaliskuussa – vaikuttaisi MTV:n uutisiin, verkkosivuihin ja ajankohtaisohjelmiin

Journalistiliitto on tänään antanut mediayhtiö MTV:n sisällöntekijöitä koskevan lakkovaroituksen. Toteutuessaan lakko alkaisi 10. maaliskuuta ja kestäisi 17. maaliskuuta saakka.

Viikon kestävään lakkoon osallistuisi noin 160 työntekijää, Journalistiliitto kertoo. Työtaistelu vaikuttaisi muun muassa MTV:n uutisiin, verkkosivuihin ja ajankohtaisohjelmiin.

Journalistiliitto ja työnantajaliitto Palta ovat neuvotelleet Mediahubilta MTV:lle siirtyneiden työntekijöiden työehdoista lokakuusta lähtien. Paltan mukaan neuvotteluiden piirissä on runsaat sata työntekijää.

Journalistiliiton mukaan lakkovaroituksen syynä on se, että työnantaja ei ole ollut valmis keskustelemaan palaamisesta normaaliin työaikaan.

–  Tämä on uskomaton tilanne, kun lähes viisi kuukautta neuvottelujen aloittamisen jälkeen työnantaja keksii, ettei MTV:ssä palatakaan normaaliin työaikaan. Työnantajan haluttomuus sopimiseen tuli yllätyksenä, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen tiedotteessa.

Paltan neuvottelujohtaja Olli Nurminen puolestaan kommentoi Paltan tiedotteessa, että Palta pitää Journalistiliiton lakkoilmoitusta hyvin valitettavana.

MTV ja sille sisältöjä tuottanut Mediahub yhdistyivät viime vuonna. Mediahubin työehtosopimuksen sopimuskausi päättyi lokakuun lopulla.

Neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta jatketaan valtakunnansovittelijan johdolla torstaista alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Etäoppilaiden kouluruokailussa kirjavat käytännöt – Ranua jakaa maksusitoumuksia paikallisiin ruokakauppoihin

Helsinki-Vantaalle saapuneista matkustajista muutamilla ilmennyt oireita

Tarkastukset Uudenmaan rajalla alkaneet rauhallisesti, liikenteen määrä "marginaalinen" normaalista – "Lähdemme siitä, että raja pitää", ylikomisario vakuuttaa

Yhdeksän suomalaista on kuollut koronavirukseen – Kainuussa ensimmäiset vahvistetut tartunnat

Uutissuomalaisen kysely: Suomalaiset varsin vähän peloissaan koronaviruksen vuoksi

Eduskunta on hyväksynyt ravintoloiden sulkemisen määräajaksi – esitys voimaan aikaisintaan maanantaina, lisää tukitoimia suunnitteilla yrityksille

Varusmiehet pääsevät yhä lomille ja takaisin Uudenmaan maakuntarajan yli

USU-gallup: Kolme neljästä suomalaisesta ei juurikaan pelkää koronan vuoksi – kaikkein pelottomimpia ovat yli 70-vuotiaat, jotka kuuluvat viruksen riskiryhmään

Presidentti Niinistö jyrisee IS:n haastatteluissa suomalaisille, jotka eivät noudata ohjeita: "Minä en sellaista halua ollenkaan hyväksyä"

Näin rajusti koronakuolemien tahti eroaa nyt Euroopassa – "Alppi-nuoret" näkyvät Suomen tartuntaluvuissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.