Maailman megatrendissä mukana oleva kuopiolaisyritys keräsi historiallisen potin joukkorahoituksella

Kuopiolainen terveysteknologiayhtiö NewIcon on kerännyt historiallisen suuren potin joukkorahoituksella.

Yhtiö keräsi viime perjantaina päättyneellä rahoituskierroksella 4,999 miljoonaa euroa, joka on joukkorahoituslain osakeannin suurin mahdollinen summa. Potti on Suomen suurin joukkorahoituksella kerätty summa.

– Onnistunut osakeanti on hieno signaali siitä, että meidän osaamiseemme luotetaan yrityksen ulkopuolella yhtä paljon kuin me itse uskomme itseemme. Olemme todella tyytyväisiä, että rahoituskierros onnistui näin hyvin, NewIconin toimitusjohtaja Ossi Parviainen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Myös yhtiön ensimmäisessä, vuonna 2017 osakeannissa kerätty 4,4 miljoonan euroa oli tiettävästi suurin joukkorahoituksella kerätty summa Suomessa.

Vuoden 2017 osakeanti toi yhtiölle lähes 300 uutta osakkeenomistajaa. Perjantiana päättyneellä rahoituskierroksella tulleiden uusien osakkeenomistajien määrä ei ole vielä selvillä.
 

Kahden vuoden takaisen rahoituskierroksen jälkeen NewIcon on satsannut merkittävästi ulkomaille kuten Lähi-itään ja Kiinaan. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuonna 65 prosentilla ollen 7,3 miljoonaa euroa.

– Uskon näiden asioiden vaikuttaneen rahoituskierroksen onnistumiseen, Parviainen sanoo.

Yhtiön mukaan sijoitusinnokkuuteen on lääkehuollon automaation markkinoiden ennustettu kasvu. Markkinan arvo on tällä hetkellä 5,5 miljardia euroa, jonka on ennustettu kasvavan keskimäärin yli 7 prosentin ja esimerkiksi Kiinassa peräti 13 prosentin vuosivauhtia. Vuonna 2025 kokonaismarkkinan arvo on ennusteiden mukaan noin 9 miljardia euroa.

–Sairaaloiden digitalisaatio ja ikääntyvä väestö ovat globaaleja megatrendejä, jotka vaativat uudenlaisia ratkaisuja joka puolella maailmaa. Myös lääkitysvirheiden vähentäminen ja potilasturvallisuuden parantaminen automaation avulla ovat tärkeitä aiheita, jotka koskettavat ihmisiä, Parviainen sanoo.

NewIconin tavoitteena on saavuttaa markkinajohtajan asema Pohjoismaissa sekä kasvaa nopeasti Lähi-idässä ja Kiinassa. Yhtiö tähtää yli 60 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2024.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Juttua muokattu kello 12. NewIcon sai vuoden 2017 rahoituskierroksella lähes 300 uutta osakkeenomistajaa. Uusimman kierroksen luku ei ole vielä selvillä.