Maailmanlaajuinen kultaryntäys alkoi Itä-Suomessa – hae kartta

Haluatko rikastua? Suureen kullanetsintäkilpailuun rekisteröityminen avautui syyskuun alussa.

Karelian Goldrush eli Karjalan kultaryntäys 2015 on malminetsintäkilpailu, jolla etsitään uusia keinoja Karjalan kultavyöhykkeen hyödyntämiseksi. Ilomantsin kultakaivosyhtiö Endomines Oy avaa kaikille tutkimustietonsa.

Sito Oy toimittaa johtaja Tuomas Lukkarin mukaan kilpailuun karttapohjaisen Louhi-alustan. Sen kautta hoidetaan kaikki kilpailuun liittyvä aineisto ja sen jakaminen kilpailun osallistujille. Varsinainen kilpailuaineisto julkaistaan 4. marraskuuta.

Julkaistavaan aineistoon kuuluvat tutkimus- ja analyysitiedot yli tuhannesta kairareiästä, runsaasti geokemiallista moreeni- ja maaperäaineistoa, geofysiikan aineistoa sekä lisäksi myös Endominesin sisäisiä tutkimusraportteja.

Kilpailu päättyy ensi tammikuussa. Voittaja julkistetaan ensi maaliskuussa Torontossa Kanadassa. Hänelle on luvassa 40 000 euron palkinto. Toinen palkinto on 20 000, kolmas 10 000 euroa. Muut palkinnot ovat kukin 2 000 euroa.

Kisa on avoin kaikille: yksityisille yrityksille, yliopistoille, geotieteilijöille tai esimerkiksi matemaatikoille tai muille asiantuntijoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.