Maaliskuussa matkustettiin junissa – Savon suunta veti

Kotimaan kaukojunaliikenteen matkamäärät kasvoivat taas maaliskuussa viimevuotisesta. Railakkainta kasvu oli Helsingin ja Kuopion välillä, 18 prosenttia.

Helsingin ja Turun välillä liikenne kasvoi 15 ja Helsingin ja Vaasan välillä 12 prosenttia. Kokonaiskasvu viime vuodesta oli 7 prosenttia.

Pääsiäisen junaliikenteestä on VR:n mukaan tulossa vilkas. Autopaikat suosituimmille päiville on jo loppuunmyyty.

– Nyt kannattaa toimia, jos haluaa matkustaa pääsiäisen viettoon tietyllä junavuorolla. Tällä hetkellä suosituimmat ja ruuhkaisimmat pääsiäisen vuorot ovat reiteillä Helsinki–Tampere, Helsinki–Oulu ja Helsinki–Seinäjoki”, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Romanaisen mukaan pääsiäisliikenteeseen on varauduttu maksimimäärällä vuoroja ja kaikki kalusto on käytössä.

Pääsiäisliikenteeseen on lisätty Pohjois- ja Etelä-Suomen välille jonkin verran ruuhkaa helpottavia yöjunavuoroja Helsingistä Kolariin sekä Rovaniemelle ja sieltä takaisin pääkaupunkiin. Myös pitkäperjantain liikenteessä on lisäjunia aamupäivän aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pieksämäen sosionomi-koulutus vetovoimaisin, vaikka kampus on lakkautusuhan alla

Presidentti Niinistö ihmettelee MTV:lle kriisinyrkkijupakkakeskustelua

Oppositio kritisoi hallitusta turhasta kiireestä asioissa, jotka eivät liity koronakriisiin – "Nyt on riskinä se, että tavalliset lakiesitykset eivät tule käsitellyksi asianmukaisesti"

Pikavippiyhtiön toimitusjohtaja ennakoi maksuhäiriöaaltoa – perintään joutumisen voi välttää sopimalla eräpäivän siirrosta tai maksuvapaasta kuukaudesta

Kunta-alan työehtosopimusta koskevaa umpisolmua availlaan jälleen ensi viikolla

Kuopiolaiset taidekauppiaat tuomittiin petoksista ja väärennyksistä – oikeus tuomitsi suosittujen näyttelyjen "aidot picassot" menetettäviksi valtiolle

Kaksi miestä yritti murtautua varkaisiin apteekkiin

Työmatkaliikenteen rajoittamisesta Lapissa tuli hankalasti yhteen sovitettava pulma – perjantaille kaavailtu hallituksen neuvottelu asiasta siirtyi, koska valmistelutyö on vielä kesken

Itse tehty maski ei suojaa koronatartunnalta, korostavat viranomaiset

Puolustusvoimat raivasi räjähteitä koulun rakennustyömaalta Liperin Ylämyllyllä – sodanaikaisen kätkön räjähteet yhä toimintakuntoisia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.