Maanantaista tulossa lämmin päivä, sitten viilenee

Maanantaista on tulossa lämmin kesäpäivä Pohjois-Savossa, kuten myös suuressa osassa maata. Yön aikana Suomeen saapuu lännestä lämmintä ja kosteaa ilmaa.

Pohjois-Savossa lämpötila nousee yli 20 asteen, mutta helleraja ei rikkoutune. Maakunnassa voi esiintyä myös sade- ja ukkoskuuroja päivän aikana, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Tiistaina ilmavirtaus kääntyy, ja Suomeen virtaa pohjoisesta selvästi kylmempää ilmaa. Pohjois-Savossa tiistain lämpötila jääkin 15 asteen tuntumaan. Keskiviikkona on vielä viileämpää, sillä lämpötila ylittää vaivoin 10 astetta.

Samalla myös yöt kylmenevät. Tiistain ja keskiviikon vastaisina öinä lämpötilat voivat tippua nollan alapuolelle aina eteläistä Suomea myöten.

Tiistaina ja keskiviikkona sää on enimmäkseen pilvipoutainen.

Loppuviikkoa kohti sää lämpenee uudelleen, kun torstaiksi saapuu lounaasta lämmintä ilmaa. Perjantaina päästään todennäköisesti yli 20 asteen ja viikonloppuna maakunnassa voidaan kivuta jopa hellelukemiin.

Uusimmat

Kotimaa

Radion uusia toimilupia myönnettiin 68 -Mediatalo Keskisuomalaiselle ja Karjalaiselle uusina toimijoina useita lupia

Aarnion ex-alainen Rainiala osoittaa syyttävällä sormella asetus- ja määräysviidakkoon – "Ei virkamies voi alkaa keksiä niitä omasta päästään"

Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella – neljälle ehdotonta vankeutta

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.