Maaningan kunnanjohtaja siirtyy Fimeaan

Maaningan kunnanjohtajana vuodesta 2007 lähtien toiminut hallintotieteiden maisteri Soile Lahti, 37, jättää tehtävänsä ja siirtyy johtajaksi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeaan.

Lahti aloittaa uudessa tehtävässään marraskuun lopussa ja hänen vastuualueeseensa kuuluvat muun muassa Fimean talouden, tietohallinnon ja henkilöstövoimavarojen johtaminen ja kehittäminen, oikeudelliset asiat sekä osallistuminen Fimean alueellistamiseen liittyviin järjestelyihin.

–Vastaavia tehtäviä avautuu Pohjois-Savossa melko harvakseltaan, ja katsoin, että Maaninka on yhdistymisselvityksen päätyttyä ja kuntaliitoksen Kuopioon näyttäessä todennäköiseltä nyt sellaisella hyväpohjaisella uralla, että minun on mahdollista tarttua tähän itseni kannalta mielenkiintoiseen tilaisuuteen, Lahti toteaa.

Maaningan kunnanhallitus käsittelee Maaningan kunnanjohtajan viran hoitamista ylimääräisessä kokouksessaan ensi viikolla. Maaningan kunnanvaltuuston on tarkoitus päättää yhdistymisestä Kuopion kaupunkiin 12. marraskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.