Maastosta löytynyt vainaja oli kääritty muoviin

Mikkelissä loppukesästä surmattu 37-vuotias mies löytyi osin muoviin käärittynä ja piilotettuna Mikkelin Kalevankankaan alueelta.

Ohikulkijat löysivät vainajan maastosta marraskuun alussa, mutta poliisi ei kertonut asiasta silloin julki mitään muuta kuin vahvisti vainajan löytyneen ulkoa maastosta kaupunkilaisten yleisesti käyttämältä ulkoilualueelta (SS 7.11.).

Vainajan löytymisen jälkeen poliisi otti pian kiinni kaksi miestä ja Etelä-Savon käräjäoikeus poliisin esityksestä vangitsi miehet epäiltyinä taposta.

Lisäksi poliisi on nyt kaikessa hiljaisuudessa vaihtanut rikosnimikkeen tapon sijasta murhaksi. Rikosnimike vaihdettiin, kun tutkinnan aikana henkirikoksen tekotapa vahvistui poikkeuksellisen raa'aksi ja kokonaisuudessaan tarkoitukselliseksi.

Uhri oli yksinasuva asuva mies, joka katosi Mikkelin keskustasta työvuoronsa jälkeen heinäkuisena iltana. Poliisi kirjasi miehen kesällä vain kadonneeksi, mutta etsintöjä ei laajemmin tehty, kun aikuisen miehen liikkeistä kesäiltana ei ollut tietoa.

Henkirikostutkinta alkoi, kun ulkoilijat löysivät vainajan täysin sattumalta yli kolme kuukautta myöhemmin. Tämänhetkisten tietojen mukaan mies oli surmattu yksityisasunnossa Mikkelin keskustassa katoamisiltanaan. Poliisi ei ole kertonut julki murhan tekotapaa.

Teon jälkeen vainaja oli siirretty ainakin osittain muoviin paketoituna ulos metsään piiloon. Vainajan hävittämisyritys oli huono, sillä sattumalta kohdalle osuneet ulkoilijat huomasivat muovia ja vainajan metsämaastosta.

Vangituista miehistä toinen on nuori ja toinen keski-ikäinen. Vanhemmalla miehellä on aiempaa rikostaustaa.

Etelä-Savossa on tänä vuonna kuollut henkirikoksen uhreina neljä ihmistä. Määrä on maakunnan keskimääräistä tasoa selvästi suurempi.

Asunnossa surmattu uhri oli viety maastoon

Nuori mies vangittiin Mikkelin taposta

Kaksi pidätetty epäiltyinä taposta

Vainaja löytyi maastosta läheltä keskustaa

Uusimmat

Kotimaa

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.