Maastosta löytynyt vainaja oli kääritty muoviin

Mikkelissä loppukesästä surmattu 37-vuotias mies löytyi osin muoviin käärittynä ja piilotettuna Mikkelin Kalevankankaan alueelta.

Ohikulkijat löysivät vainajan maastosta marraskuun alussa, mutta poliisi ei kertonut asiasta silloin julki mitään muuta kuin vahvisti vainajan löytyneen ulkoa maastosta kaupunkilaisten yleisesti käyttämältä ulkoilualueelta (SS 7.11.).

Vainajan löytymisen jälkeen poliisi otti pian kiinni kaksi miestä ja Etelä-Savon käräjäoikeus poliisin esityksestä vangitsi miehet epäiltyinä taposta.

Lisäksi poliisi on nyt kaikessa hiljaisuudessa vaihtanut rikosnimikkeen tapon sijasta murhaksi. Rikosnimike vaihdettiin, kun tutkinnan aikana henkirikoksen tekotapa vahvistui poikkeuksellisen raa'aksi ja kokonaisuudessaan tarkoitukselliseksi.

Uhri oli yksinasuva asuva mies, joka katosi Mikkelin keskustasta työvuoronsa jälkeen heinäkuisena iltana. Poliisi kirjasi miehen kesällä vain kadonneeksi, mutta etsintöjä ei laajemmin tehty, kun aikuisen miehen liikkeistä kesäiltana ei ollut tietoa.

Henkirikostutkinta alkoi, kun ulkoilijat löysivät vainajan täysin sattumalta yli kolme kuukautta myöhemmin. Tämänhetkisten tietojen mukaan mies oli surmattu yksityisasunnossa Mikkelin keskustassa katoamisiltanaan. Poliisi ei ole kertonut julki murhan tekotapaa.

Teon jälkeen vainaja oli siirretty ainakin osittain muoviin paketoituna ulos metsään piiloon. Vainajan hävittämisyritys oli huono, sillä sattumalta kohdalle osuneet ulkoilijat huomasivat muovia ja vainajan metsämaastosta.

Vangituista miehistä toinen on nuori ja toinen keski-ikäinen. Vanhemmalla miehellä on aiempaa rikostaustaa.

Etelä-Savossa on tänä vuonna kuollut henkirikoksen uhreina neljä ihmistä. Määrä on maakunnan keskimääräistä tasoa selvästi suurempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Asunnossa surmattu uhri oli viety maastoon

Nuori mies vangittiin Mikkelin taposta

Kaksi pidätetty epäiltyinä taposta

Vainaja löytyi maastosta läheltä keskustaa