Maksukanavapaketit selkeämmäksi

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on huolestunut maksukanavia ja televisiopalveluita koskevien valitusten suuresta määrästä.

- Palveluita on tarjottava katsojille reiluin ja kestävin ehdoin, Kiuru muistuttaa.

Kiuru puhui aiheesta television tulevaisuutta ja kuluttajakysymyksiä käsitelleessä seminaarissa torstaina Helsingissä.

Perustelevision rinnalle on tullut monia palveluja, jotka hämmentävät katsojia. Esimerkkeinä käyvät, T2-lähetykset, 3D-kuva, monikanavaääni, laajakaistatelevisio ja tallennuspalvelut.

- On välttämätöntä, että kanavat, jakelijat ja laitekauppiaat hoitavat osansa, jotta katsoja löytää kasvaneesta tarjonnasta hänelle sopivat vaihtoehdot, Kiuru summaa.

- Uskon, että toimivimmat ja nopeimmin toteutettavat ratkaisut syntyvät parhaiten alan itsensä kehittäminä ja yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa. Toimialan tulisi ratkaisuja kehittäessään pitää mielessä katsojien näkökulma, eikä katsoa asioita pelkästään oman liiketoimintansa vinkkelistä.

Televisiotoimiala on suurten muutosten edessä vuonna 2016, jolloin valtaosa nykyisistä verkko- ja ohjelmistotoimiluvista päättyy.

- Pidän tärkeänä, että television perustarjonta on otettavissa vastaan nykylaitteilla myös vuoden 2016 jälkeen, Kiuru korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Keskustan Kurvinen ei pyri puoluejohtajaksi, vaan haluaa pysyä puoluetta vakauttavana voimana kisan aikana ja sen jälkeen

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa viime yönä

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.