Maksukanavapaketit selkeämmäksi

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on huolestunut maksukanavia ja televisiopalveluita koskevien valitusten suuresta määrästä.

- Palveluita on tarjottava katsojille reiluin ja kestävin ehdoin, Kiuru muistuttaa.

Kiuru puhui aiheesta television tulevaisuutta ja kuluttajakysymyksiä käsitelleessä seminaarissa torstaina Helsingissä.

Perustelevision rinnalle on tullut monia palveluja, jotka hämmentävät katsojia. Esimerkkeinä käyvät, T2-lähetykset, 3D-kuva, monikanavaääni, laajakaistatelevisio ja tallennuspalvelut.

- On välttämätöntä, että kanavat, jakelijat ja laitekauppiaat hoitavat osansa, jotta katsoja löytää kasvaneesta tarjonnasta hänelle sopivat vaihtoehdot, Kiuru summaa.

- Uskon, että toimivimmat ja nopeimmin toteutettavat ratkaisut syntyvät parhaiten alan itsensä kehittäminä ja yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa. Toimialan tulisi ratkaisuja kehittäessään pitää mielessä katsojien näkökulma, eikä katsoa asioita pelkästään oman liiketoimintansa vinkkelistä.

Televisiotoimiala on suurten muutosten edessä vuonna 2016, jolloin valtaosa nykyisistä verkko- ja ohjelmistotoimiluvista päättyy.

- Pidän tärkeänä, että television perustarjonta on otettavissa vastaan nykylaitteilla myös vuoden 2016 jälkeen, Kiuru korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.