Manner moittii meppejä Itä-Suomen unohtamisesta

Keskustan EU-vaaliehdokas Riikka Manner arvostelee suomalaisia europarlamentaarikkoja kansallisen edun huonosta hoidosta.

- Nykyiset europarlamentaarikot ovat nostaneet vähän esille Itä-Suomen kysymyksiä tai edes kiertäneet Itä-Suomessa, hän arvioi lauantaina.

- Meppien pitäisi kiertää kunnissa, esimerkiksi Pohjois-Savossa heitä ei ole näkynyt viime vuosina. Meppien pitäisi kertoa, mistä asioista he ovat olleet päättämässä ja miten päätökset vaikuttavat, Manner vaatii.

Varkautelainen Manner suree perjantaista tietoa, että AFT aikoo sulkea Varkauden tehtaansa. Hän on huolissaan, että kansallista politiikkaa ei ole sovitettu riittävästi yhteen EU:n aluepolitiikan kanssa. Linjan pitäisi olla selkeämpi ja europarlamentaarikkojen, ministerien ja kansanedustajien pitäisi tehdä yhteistyötä.

Mannerin mukaan osa mepeistä äänesti Suomen etua vastaan turpeen hyödyntämisessä ja kuljettajien työajan lyhentämisessä.

- Tätä ilmeni esimerkiksi demareissa ja vihreissä. He olivat direktiivin kannalla, mikä on kuljetusyrittäjille huono asia, hän korostaa.

- Itäsuomalaiset kansanedustajat ovat kertoneet, että yhteydenpito on ollut olematonta. Taakseni ovat ryhmittyneet itäsuomalaiset keskustan kansanedustajat, joten side on jo nyt vahva. Jos tulen valituksi, varmasti vedän kotiin päin, hän lupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.