Manner moittii meppejä Itä-Suomen unohtamisesta

Keskustan EU-vaaliehdokas Riikka Manner arvostelee suomalaisia europarlamentaarikkoja kansallisen edun huonosta hoidosta.

- Nykyiset europarlamentaarikot ovat nostaneet vähän esille Itä-Suomen kysymyksiä tai edes kiertäneet Itä-Suomessa, hän arvioi lauantaina.

- Meppien pitäisi kiertää kunnissa, esimerkiksi Pohjois-Savossa heitä ei ole näkynyt viime vuosina. Meppien pitäisi kertoa, mistä asioista he ovat olleet päättämässä ja miten päätökset vaikuttavat, Manner vaatii.

Varkautelainen Manner suree perjantaista tietoa, että AFT aikoo sulkea Varkauden tehtaansa. Hän on huolissaan, että kansallista politiikkaa ei ole sovitettu riittävästi yhteen EU:n aluepolitiikan kanssa. Linjan pitäisi olla selkeämpi ja europarlamentaarikkojen, ministerien ja kansanedustajien pitäisi tehdä yhteistyötä.

Mannerin mukaan osa mepeistä äänesti Suomen etua vastaan turpeen hyödyntämisessä ja kuljettajien työajan lyhentämisessä.

- Tätä ilmeni esimerkiksi demareissa ja vihreissä. He olivat direktiivin kannalla, mikä on kuljetusyrittäjille huono asia, hän korostaa.

- Itäsuomalaiset kansanedustajat ovat kertoneet, että yhteydenpito on ollut olematonta. Taakseni ovat ryhmittyneet itäsuomalaiset keskustan kansanedustajat, joten side on jo nyt vahva. Jos tulen valituksi, varmasti vedän kotiin päin, hän lupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.