Mannerheimintie suljettiin ja Kauppatori ammottaa tyhjyyttään – Putinin vierailu vaikuttaa Helsingin liikenteeseen laajalti

Liikenteessä on tänään katkoksia Helsingin keskustassa sekä keskustan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välisillä teillä, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu Suomeen. Poliisi neuvoo välttämään yksityisautoilua Helsingin keskustassa ja varaamaan aikaa siirtymisiin.

Myös joukkoliikenteessä on odotettavissa poikkeusreittejä ja viivästyksiä, poliisi kertoo. Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) mukaan viivästyksiä on erityisesti puolesta päivästä eteenpäin ja pääkaupunkiseudulla matkustavien kannattaa suosia metroa ja lähijunia.

Keskustassa puolen päivän jälkeen Mannerheimintie on osan ajasta suljettu ja eri kohdissa tietä on katkoksia. Myös Pohjoisesplanadi on osan ajasta suljettu liikenteeltä. Pohjoisrannasta pääsee keskustaan Liisankadun kautta.

Kauppatorin toritoiminta Helsingissä on suljettu koko päivän. Kauppatori on suljettu kaikelta liikenteeltä puolenpäivän jälkeen.

Liikennejärjestelyt vaikuttavat satamiin suuntautuvaan liikenteeseen iltapäivällä. Eteläsatamaan pääsee lännen suunnasta. Katajanokan terminaaliin pääsee ajamaan vain Meritullintorin ja Kanavakadun kautta.

Helsingin kantakaupungin alueella voi olla voimassa pysäköintikieltoja.

Iltapäivällä luvassa mielenosoituksia

Kauppatorin vesiliikennelaiturit eivät ole käytössä tänään. Suomenlinnan lauttaliikenne hoidetaan Katajanokalta lähtevällä huoltolautalla. Hakaniemestä liikennöi vesibussi Suomenlinnaan sekä Vallisaareen.

Vierailun vuoksi rajoitetaan myös vesiliikennettä. Presidentinlinnan edustalla ei sallita keskiviikkona yksityisiä veneitä.

Ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa ja sen eteläpuolisella merialueella sekä Malmin lentokentän alueella. Näitä laajempi rajoitusalue ulottuu pohjoisessa Riihimäen pohjoispuolelle, idässä Loviisan länsipuolelle, lännessä Lohjan länsipuolelle ja etelässä Suomenlahdelle.

Myös miehittämättömien ilma-alusten ja lennokkien käyttö on kielletty poikkeuksellisen laajalla alueella.

Helsingin poliisista kerrottiin tiistaina, että poliisi on varautunut ainakin neljään mielenosoitukseen. Kuhunkin kokoontumiseen poliisi odottaa muutamia kymmeniä osallistujia. Poliisi ei eritellyt koolle kutsuneita järjestöjä, mutta ainakin Amnesty International, Vapaa Venäjä -verkosto ja Kokoomusnuoret kerääntyvät Helsingin keskustaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomeen satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.