Marko Kilpi voitti vanerilehmän lypsykisan – MasterChef-kokki hävisi niukasti

Kuopion kauppatorin Elonkorjuujuhlien Lypsykisassa käytiin lauantaina kiivas taistelu Savonmaan mestarilypsäjän tittelistä.

Viime vuoden mestaruutta oli puolustamassa dekkarikirjailija ja poliisi Marko Kilpi.  Kisaamassa olivat myös Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen, Pohjois-Savon Liiton muutosjohtaja Elsa Paronen, pelastuslaitoksen palopäällikkö Petteri Hynönen, MasterChef-kokki Stefan Richter, Henrik Kähönen Pohjois-Savon maaseutunuorista, Eija Äärilä Pohjois-Savon ELY-keskuksesta sekä Kuopion Keskus ry:n markkinointikoordinaattori Emma Saramäki.

Kisa käytiin niin, että lypsäjät asettuivat vuorollaan pareittain toisiaan vastaan, tavoitteena lypsää vanerilehmän utareista 7 desilitraa maitoa sankoon vastustajaa nopeammin.

Tasaväkisen kisan jälkeen loppukilpailuun eteni Stefan Richter ja Marko Kilpi, jotka lypsivät tiensä tasatulokseen.

Kun tuomaroinnissa otettiin huomioon lypsytuloksen ohella myös lypsylehmän käsittely ja huomiointi, tuomari ratkaisi voiton Marko Kilven hyväksi. Näin mestaruus säilyi edelleen hallitsevan lypsymestarin nimissä ja voittaja poistui lavalta Savonmaan mestarilypsäjä kunniakirjan ja komean herkkukorin kera.

Kilpailun käynnistäneestä karjan kutsuhuudosta ja tuomaroinnista vastasi kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Iso-Minna ei vettä säikähdä!