Martina Aitolehti blogissaan: "Harrastuksiin mennään ellei lapsi oikeasti ole kipeä"

Muun muassa tosi-tv:stä tunnettu Martina Aitolehti kirjoittaa blogissaan lasten harrastustoiminnasta. Aitolehti kertoo tyttärensä kysyneen eräänä päivänä matkalla ratsastusharrastukseen äidiltään, miksi heidän pitää harrastaa niin paljon.

Aitolehti kertoo blogissaan lastensa harrastaneen jo pienestä pitäen. Hän kertoo esimerkiksi ratsastuksen olleen mukana tyttöjensä elämässä siitä lähtien kun nämä oppivat kävelemään.

– Nämä hetket kun lapsi valittaa ettei halua ja väsyttää, on varmasti juuri niitä hetkiä kun vanhemmat usein luovuttaa ja helposti jätetään ne ”ei niin tärkeät” harrastukset väliin, Aitolehti kirjoittaa.

– Tähän minä en sorru koskaan. Minä olen sitä mieltä, että harrastuksiin mennään ellei lapsi oikeasti ole kipeä, hän jatkaa.

Luovuttamisen sijaan Aitolehti kertoo kannustavansa lapsiaan parhaansa mukaan jaksamaan kehottamalla esimerkiksi nukkumaan autossa pienet välimatkat ja tarjoamalla ravitsevaa välipalaa.

Aitolehden blogi on kerännyt paljon lukijoiden kommentteja sekä puolesta että vastaan.

"Äiti vie väkisin harrastuksiin raskaan päivän jälkeen, vaikka lapsi on ihan loppu.. kertoo mielestäni vain siitä miten ulospäin pitää näyttää joltain senkin hinnalla että lasta ei itseä kiinnosta kuin leikkiä rauhassa kotona ilman jatkuvaa lähtemistä ja suorittamista. -- Mielestäni nämä vanhemmat voisivat katsoa peiliin ja pohtia että miksi jatkuvasti lasten pitää suorittaa ja olla menossa?!", Sini kirjoittaa.

"Uskon, että jos jompi kumpi vanhemmistani olisi osoittanut samankaltaista omistautumista ja kannustanut minua omaan liikkumiseeni jo varhaislapsuudestani lähtien, olisin oppinut liikunnan ilon ja hyödyt huomattavasti aiemmin. Näin ei ollut ja koululiikunnastakin jäi usealta osa-alueelta niin huonoja muistoja, että olin lopulta pitkälti yli parikymppinen ennen kuin liikunnasta lopulta tuli osa jokapäiväistä elämääni.", Maria kirjoittaa.

Aitolehden blogista kirjoitti ensimmäisenä Ilta-Sanomat.