Matkustajakone laskeutui Rovaniemelle siivekkeen vian takia – pelastuslaitos paikalle

Kittilään matkalla ollut matkustajakone laskeutui Rovaniemen lentokentälle laskusiivekkeessä olleen vian takia ja pelastuslaitos kutsuttiin paikalle.

Pelastuslaitoksen mukaan kone laskeutui turvallisesti, mutta se joutui laskeutumaan hieman normaalia kovemmalla vauhdilla. Koneessa oli pelastuslaitoksen mukaan 146 matkustajaa.

Vika havaittiin ilmassa, ja hälytys tuli suurena ilmaliikenneonnettomuuden vaarana lennonjohdon kautta ennen kello 14:ää.

– Alun perin se oli matkalla Kittilään, mutta tuli laskuun Rovaniemellä, koska siellä on parempi pelastustoimen valmius, kertoi päivystävä palomestari Pekka Siivola STT:lle.

Pelastuslaitos lähti paikalle kaikkien Rovaniemen keskusta-alueen yksiköiden voimin ja oli paikalla ennen kuin kone laskeutui, kertoo Siivola.

Lasku sujui turvallisesti, ja pelastuslaitokselle ei ollut tehtävää. Pelastuslaitos oli kuitenkin varautunut suureen onnettomuuteen.

– Ainahan se riski on, jos jotain laskussa menee vikaan, niin pelastuslaitosta voidaan tarvita. Sen mukaisella varautumisella lähdettiin sinne, Siivola sanoo.