Matti Vanhanen menee sydänleikkaukseen – sairausloman pituudesta ei vielä tietoa

Keskustan kansanedustaja, entinen pääministeri Matti Vanhanen on menossa sydänleikkaukseen. Vanhasen mukaan leikkaus tehdään elokuun puolivälissä.

Eduskunnassa keskustan ryhmän järjestäytymiskokoukseen osallistunut Vanhanen kertoi, että avoleikkauksessa vaihdetaan sydämen läppä ja aorttaa tuetaan. Lisäksi samalla pyritään ehkäisemään rytmihäiriöitä.

–  (Oireet) itse asiassa tuli (esiin) tutkimuksissa, kun aikanaan rytmihäiriöitä tuli ja silloin tutkittiin sydäntä tarkemmin, Vanhanen kommentoi.

Vanhanen kertoo olleensa leikkausjonossa noin vuoden. Leikkaus ei hänen mukaansa ole millään tavalla akuutti, mutta rytmihäiriöiden jatkuvan toistumisen vuoksi lääkärit katsoivat, että leikkaus on järkevää tehdä.

Vanhanen ei osaa arvioida, kuinka pitkä sairausloma leikkauksesta seuraa. Hän veikkaa, että toipumiseen menee parisen kuukautta.

Vanhanen sai helmikuussa vaalikampanjansa aikana huimauskohtauksen ja joutui sen takia sairaalaan.

Uusimmat

Kotimaa

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa – karhukolari samalla seudulla myös toissa päivänä

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.