Me Naiset: Yksinhuoltaja Eerika, 44, työskenteli päivät pankissa ja yöt baarissa – puolen vuoden jälkeen oli pakko luovuttaa

– Olin luullut, että yhdellä kokopäivätyöllä pitäisi pärjätä, varsinkin, kun työ oli ihan arvostettua pankin asiakasneuvojan työtä. Mutta ei pärjännytkään, kertoo Eerika-nimeä Me Naiset -lehden haastattelussa käyttävä nainen.

Helsingissä asuvan 44-vuotiaan yksinhuoltajan taloudelliset ongelmat alkoivat avioeron jälkeen. Jotta rahat riittivät, hänen oli pakko tehdä kahta työtä: viikolla matalapalkkaisena pankkivirkailijana ja viikonloppuisin baarissa.

Järjestelystä oli kuitenkin luovuttava puolen vuoden jälkeen, kun viikonlopun työt väsyttivät alkuviikosta liikaa.

– Minä olin onnekas: minulla oli ollut puolisoni kanssa yhteinen asunto, ja pystyin myymään osuuteni siitä. Se antoi väljyyttä talouteen. Ilman sitä asuntoa tekisin edelleen kahta työtä.

Monen työn tekijöiden määrä on Suomessa kasvanut koko ajan. Eurostatin tilaston mukaan Suomessa oli 103 000 monen työn tekijää vuonna 2006, kun vuonna 2017 heitä oli jo yli 151 000.

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo arvioi pari vuotta sitten Ylen haastattelussa, että syy kahden tai useamman työ tekemiseen johtuu siitä siitä, että Suomessa on tarjolla paljon osa-aikaista ja matalapalkkaista työtä.

Eerika tekee tällä hetkellä töitä ravintola-alalla. Hän toivoo, että työtunteja riittää tarpeeksi.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.