Medialiitto valittaa Ylen tekstisisällöistä EU-komissiolle

Kaupallisia medioita edustava Medialiitto valittaa EU-komissiolle Yleisradion verkkosisällöistä. Liitto haluaa komission ratkaisevan, saako julkisia varoja käyttää sellaisten tekstimuotoisten verkkosisältöjen tuottamiseen, jotka eivät liity julkisen palvelun yleisradio-ohjelmistoihin.

Liiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg sanoo, että Medialiiton mielestä Ylen laaja tekstiuutistuotanto on EU:n valtiontukisääntöjen vastaista.

– Kotimainen lehdistö tarjoaa laajasti journalistisia sisältöjä verkossa, joten tarjonnasta ei ole markkinapuutetta, Holmberg sanoo.

Medialiiton mukaan Yle julkaisi viime vuonna yli 100 000 tekstimuotoista artikkelia verkkosivuillaan ja Uutisvahti-sovelluksen kautta. Medialiiton mielestä se tuottaa Suomen mediamarkkinoilla kohtuuttomia kilpailuvääristymiä ja vaarantaa moniäänisen median tulevaisuuden.

– Käytännössä Yleisradion laajentumiselle verkossa ei ole mitään rajaa. Jäsenyrityksemme ovat oikeutettuja tietämään, millaisella voimalla julkisin varoin rahoitettu toimija voi panostaa alueille, joista yksityisten mediayhtiöiden olisi kyettävä rakentamaan tulevaisuuden ansaintansa, Holmberg moittii.

 

Yle: Kantelu ei edistä kotimaista mediaa

Yle torjuu Medialiiton moitteet ja arvioi, ettei kantelu edistä suomalaisen median kehittämistä. Yle muistuttaa, että eduskunta on Yle-lakia käsitellessään pitänyt verkkopalveluita tärkeänä täydennyksenä ja laajennuksena perinteisille radio- ja tv-palveluille. Toimitusjohtaja Lauri Kivisen mukaan olisi suomalaiselle mediatarjonnalle ja kansalaisille vahingoksi, jos median monimuotoisuutta rajoitettaisiin.

– Valtaosa uutissisällöistä on nykyisin digitaalisessa muodossa ja kulkee joustavasti eri julkaisumuotojen yli. Ei ole enää yksinomaan sanomalehtityyppisiä sisältöjä, vaan lehtitalot tekevät videoita yhtä lailla kuin tv-yhtiöt tekevät verkkouutisia, Kivinen sanoi tiedotteessa.

 

Uutista täydennetty 21.6. kello 16:56.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.