Mediatalo Keskisuomalainen sai osan hakemistaan radioluvista, mutta ei saanut toimilupaa Kuopioon

Mediatalo Keskisuomalainen ei saanut hakemiaan radiolupia Kuopioon ja Mikkeliin. Konserni sai kuitenkin toimiluvat Etelä-Suomen Media Oy:lle Pirkanmaalle ja Helsinkiin sekä Keski-Suomen Media Oy:lle toimiluvan Jyväskylään.

– Olemme pääsääntöisesti tyytyväisiä, Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi toteaa.

Konserni ei saanut hakemiaan toimilupia Kuopioon ja Mikkeliin.

– Ainut, mikä ihmetyttää ja harmistuttaa on, että meillä olisi ollut paljon annettavaa sisällöntuotannon osalta myös Kuopiossa, jossa meillä on vahva mediapresenssi, Kangaskorpi toteaa.

Lisäksi Keskisuomalaiseen kuuluva Mediatalo ESA Oy sai kaksi toimilupaa Lahteen.

Viestintävirasto myönsi myös Sanomalehti Karjalaiselle kaksi toimilupaa Joensuuhun. Karjalainen aloitti radiotoiminnan syyskuun alussa sen jälkeen, kun se osti joensuulaisen Oy Najaros Ab:n radioliiketoiminnat.

– Olemme tyytyväisiä ja innoissamme tästä uudesta mahdollisuudesta. Kun päätös nyt on varmistunut, pääsemme ensi vuoden aikana tosissaan ottamaan huomiimme paikallisradiotoimintaa, joka meille syksyllä jo kaupassa siirtyi, Sanomalehti Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa toteaa.

Viestintävirasto ja valtioneuvosto myönsivät torstaina uudet radiotoimiluvat vuoden 2020 alussa alkavalle kaudelle. Toimiluvat ovat voimassa kymmenen vuotta.

Viestintävirasto myönsi toimilupia 17 ja valtioneuvosto 51. Viestintävirasto myöntää luvat sellaisille taajuuskokonaisuuksille, joista ei ollut kilpailua. Valtioneuvosto päättää toimilupien myöntämisestä, kun samalle taajuuskokonaisuudelle on useita hakijoita.

Valtakunnallinen toimilupatilanne säilyi pääosin ennallaan, eli nykyiset toimijat voivat jatkaa radiotoimintaa. Lakimies Meri-Maaria Moilanen liikenne- ja viestintäministeriöstä kertoo, että niille taajuuskokonaisuuksille, joista oli kilpailua, tuli 2–10 hakemusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.