Merenkulkulaitos hyllytti turvallisuusjohtaja Wihurin

Merenkulkulaitoksen johtokunta on päättänyt hyllyttää meriturvallisuusjohtaja Paavo Wihurin rikossyytteen vuoksi. Wihuria epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Syytteen mukaan Wihuri kärhämöi vahtimestarin kanssa Merenkulkulaitoksen tiloissa viime kesänä. Syytettä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa kahden viikon päästä.

Merenkulkulaitoksen apulaisjohtaja Jukka Suonvieri kertoi tiistaina, että hyllytyspäätökseen vaikutti Wihurin korkea asema meriturvallisuusjohtajana sekä selkkauksen tapahtumapaikka.

Suovieri totesi myös, että päätös jakoi laitoksen johtokunnan. Kokouksessa oli läsnä kuusi jäsentä. Heistä kolme äänesti hyllytyksen puolesta ja kolme vastaan, joten kokouksen puheenjohtajan ääni ratkaisi ja näin Wihuri hyllytettiin.

Wihuri ei suostunut tänään kommentoimaan STT:lle syytettä eikä hyllytyspäätöstä. Hän kertoi pysyvänsä asian suhteen hiljaa oikeuden istuntoon asti.

Wihuri on hyllytettynä oikeuden päätökseen asti. Sen jälkeen johtokunta päättää uudelleen hänen asemastaan. Wihurin tehtäviä hoitaa hyllytyksen ajan toimistopäällikkö Pekka Korhonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.