Merisalo: Politiikan kummisetiä on paljon

Nova-liikemies Arto Merisalolla on ollut läheiset suhteet kokoomuksen kansanedustajaan Marja Tiuraan ja keskustapuolueen johtoon. Niin läheiset, että hän esimerkiksi yhytti kertomansa mukaan nämä keskustelemaan Tiuran halusta loikata keskustaan.

Merisalo ei itse pidä rooliaan politiikan ulkopuolisena politiikan kummisetänä mitenkään poikkeuksellisena.

- Uskoakseni on aika tavallista, että on ihmisiä, jotka välittävät tietoja ja keskusteluita. Eivät välttämättä ole politiikan ykköskehässä, mutta ovat jollakin tavalla politiikkaan kietoutuneena, hän sanoo.

Merisalo ja toinen entinen Nova-johtaja Tapani Yli-Saunamäki olivat junailemassa Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen vaalirahaa pääasiassa keskustalaisille ja kokoomuslaisille poliitikoille. Eniten Tiuralle.

Raha oli peräisin konkurssiin menneen Nova Groupin lisäksi esimerkiksi liikemiehiltä Toivo Sukari ja Kyösti Kakkonen.

- Syvästi kadun sitä, että lähdin mukaan ja annoin omalta osaltani Nova-konsernissa suosituksen ja siunauksen kuvioon lähtemiselle. Olisi vain pitänyt jättää lähtemättä. Todennäköisesti Nova olisi vieläkin pystyssä. Ainakaan emme olisi olleet tällaisessa mediamyrskyssä silmätikkuna.

Nauhat piiloon

Merisalon nimi on vilissyt viime viikkoina samoissa jutuissa Tiuran kanssa, koska pääsiäisviikonlopun poliittinen uutisdraama rakentui nauhoille puhelinkeskusteluista, jotka Merisalon kertoman mukaan vahvistaisivat Tiuran loikkaushalut.

- En ole aloittanut niiden kuuntelua, en aio aloittaa niiden kuuntelua, enkä aio käyttää tämän asian läpikäymiseen enää aikaa, Merisalo kommentoi keskiviikkona Savon Sanomille.

Keskiviikkona Merisalo kertoi, etteivät nauhat ole enää hänellä, vaan kolmannella osapuolella turvallisessa paikassa . Eikä nauhoja myöskään julkisteta.

- En tule niitä missään vaiheessa julkistamaan. En ikinä, hän vakuutti Savon Sanomille.

Merisalo haluaa korostaa, että hänen ratkaisussaan painoivat myös inhimilliset tekijät.

- Ajattelin, että jos ihminen on noin uupunut ja hokee vain televisiossa samaa mantraa, joka on suuhun laitettu. Jos ihminen näyttää olevan noin poikki ja väsynyt, minä ymmärrän hyvin, koska minun pääsiäiseni meni myös pilalle. Kiitos hänen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tiura jättää varapuheen-johtajuuden

Kokoomuksen Kataja: Tiuran asia esille eduskuntaryhmässä

HS: Tiura kiristi kokoomusta