Meteorologi tyrmää puheet ensi viikon helteistä: "Ei ole mitään mullistavaa"

Ensi viikon helteistä on paljon paasattu, mutta Ilmatieteen laitoksen meteorologi Eveliina Tuovinen ei niihin usko tuoreita sääkarttoja katsellessaan.

– Helleraja on 25 astetta, mihin en usko ja en ennusta missään nimessä. Toki sää lämpenee merkittävästi, ja 20 asteen raja voi ylittyä loppuviikosta eteläisessä ja keskisessä Suomessa, johon myös Pohjois-Savo kuuluu. Ensi viikonlopun malli on kuitenkin vielä erittäin epävarma, Tuovinen korostaa.

Meteorologin mukaan sään lämpenemiseen on yksikertainen syy.

– Näkisin, että tässä ei ole mitään mullistavaa. Pilvet väistyvät, ja aurinko lämmittää. Toki viikon kuluessa korkeapaine hieman voimistuu, ja ilmamassakin hivenen lämpenee.

Sää alkaa lämmetä sunnuntaista alkaen, jolloin Tuovisen mainitsemat pilvet antavat tilaa. Jo sunnuntaina päästäneen yli 15 asteen, kuten maanantainakin.

Tiistaina on aavistuksen viileämpää, mutta yhä aurinkoista. Keskiviikko on tiistaita hivenen lämpimämpi, ja jälleen päästäneen 15 asteen tuntumaan. Helatorstaina sää lämpenee edelleen, ja loppuviikon aikana Tuovisen ennustama 20 asteen rajapyykki ylittynee.

Sää on hyvin samankaltainen ensi viikolla niin Pohjois-Savossa kuin eteläisessä Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lämmin sää tulee vauhdilla Suomeen: helleraja voi rikkoutua ensi viikolla