Metroliikenne seisahtaa lähes koko Helsingissä viikonlopuksi

Helsingissä metroliikenne keskeytyy viikonlopuksi uuden asetinlaitteen asentamisen vuoksi.

Keskeytys koskee kaikkia Lauttasaaren itäpuolisia asemia, eli Helsingin puolella metro palvelee matkustajia vain Lauttasaaren ja Koivusaaren asemilla. Lännessä eli Espoon puolella kaikki junat ajavat Matinkylään asti.

Keskeytys alkoi Itäkeskuksen itäpuolella jo eilen illalla.

Metrovuorot korvataan pääosin busseilla. Väliaikaisjärjestelyissä on viikonlopun aikana mukana lähes 80 ylimääräistä bussia ja seitsemän raitiovaunua.

Helsingin seudun liikenne (HSL) on neuvonut matkustajia varaamaan matkantekoon ainakin 15 minuuttia ylimääräistä aikaa. Korvaavien linjojen aikataulut voi tarkastaa HSL:n Reittioppa asta.

Liikenne palaa normaaliksi maanantaiaamuna.

Töissä noin 150 asiantuntijaa

HSL:n mukaan koko kantametron rataverkon asetinlaitteen vaihto ei onnistu ilman katkoa liikenteessä. Kuntayhtymä kutsuu laitetta tiedotteessaan "metron liikenteenohjausjärjestelmän sydämeksi".

Asetinlaite muun muassa määrittää metron kulkutiet radalla, kääntää vaihteet tarvittavaan asentoon ja pitää osaltaan huolta metroliikenteen turvallisuudesta.

HSL kertoo, että uuden järjestelmän ja laitteiden yhteiskäyttökokeet on aloitettu jo viime kesänä. Vaihtotyössä ahertaa viikonlopun aikana noin 150 asiantuntijaa.