Miehen epäillään ajaneen kohti poliiseja Hämeenlinnassa – epäillään kolmesta murhan yrityksestä ja törkeästä rattijuopumuksesta

Keskusrikospoliisi (KRP) on aloittanut esitutkinnan tilanteesta, jossa 31-vuotiaan hämeenlinnalaismiehen epäillään ajaneen kohti poliiseja puhallusratsiassa viime perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Poliisi oli pysäyttänyt autoilijoita puhallutusta varten valtatie 3:n pohjoiseen menevien kaistojen kohdalla, kun yksi autoilija ei pysähtynyt ratsiaan, vaan lähti ajamaan karkuun. KRP:n tiedotteen mukaan kukaan ei loukkaantunut ratsiassa tai sitä seuranneessa takaa-ajossa. Keskusrikospoliisi tutkii asiaa jääviyssyistä, sillä tilanteessa oli osapuolena paikallispoliiseja.

Miestä epäillään muun muassa kolmesta murhan yrityksestä ja törkeästä rattijuopumuksesta, ja hänet on tiistaina vangittu Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Humalassa aiemminkin ajelleella miehellä oli edelleen kortti kuivumassa

Käräjäoikeuden tietojen mukaan mies on ollut tekemisissä viranomaisten kanssa aiemminkin alkoholiin liittyvien liikennerikosten takia. Viime vuonna mies on tuomittu törkeästä rattijuopumuksesta, kahdesta perusmuotoisesta rattijuopumuksesta, kolmesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikennerikkomuksesta hänen ajeltuaan humalassa, ilman korttia ja ilman turvavyötä.

Hän on saanut humalassa ajamisesta viime vuonna kaksi ehdollista vankeustuomiota, ja tuomiotietojen perusteella hänellä on edelleen kortti kuivumassa aiemman törttöilyn takia. Mies on tuomittu törkeästä rattijuopumuksesta myös vuonna 2016.

Keskusrikospoliisi toivoo tilanteeseen liittyviä havaintoja niiltä henkilöiltä, jotka olivat tilanteen sattuessa – kello 1.30 – pysähtyneet puhallusratsiaan Hämeenlinnassa valtatie 3:lla pohjoiseen menevillä kaistoilla valtatie 10:n rampin kohdalla. Henkilöitä pyydetään ilmoittautumaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi tai soittamaan numeroon 0295 418 622.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.