Miehen epäillään salakuljettaneen yli 300 kiloa nuuskaa

Suomalaismiehen epäillään salakuljettaneen Ruotsista noin 320 kiloa nuuskaa ja myyneen edelleen maahantuodun nuuskan pääasiassa postiennakkolähetyksinä, Tulli tiedottaa. Vältettyjen valmisteverojen määrä on noin 118 000 euroa.

Tulli on tutkinut rikoskokonaisuutta, jossa suomalaisen miehen epäillään tuoneen Ruotsista Tornion kautta Keski-Suomeen nuuskaa kaupallisessa tarkoituksessa.

Epäilty on salakuljettanut yhteensä noin 320 kiloa nuuskaa Suomeen syksyn 2014 ja marraskuun 2015 välisenä aikana 19 eri kerralla maksamatta nuuskasta valmisteveroja. Vältettyjen valmisteverojen määrä edelleen myydystä ja kulutukseen päätyneestä nuuskasta on noin 118 000 euroa.

Tullin esitutkinnassa selvisi, että epäilty on myynyt henkilöautoissa maahantuomansa nuuskan edelleen pääasiassa postiennakkolähetyksinä ja lähettäneen niitä eri puolelle Suomea. Postiennakkolähetysten määrä oli yhteensä yli 200.

Esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä ja vangittuna yksi suomalaismies. Nuuskan salakuljetustapausta on hänen osaltaan tutkittu törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Lisäksi tutkinnan aikana on kuultu yli 60 nuuskan ostajaa epäiltyinä lievästä laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä.

Tapaus on siirtymässä syyteharkintaan Sisä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.