Miehen epäillään yllyttäneen veljeään murhaan

Poliisi epäilee nuoren kuopiolaismiehen olleen mukana Jyväskylässä tammikuussa tehdyn henkirikoksen ideoinnissa, vaikka mies ei ollut paikalla tapahtuma-aikaan. Huumeyliannostuksella surmattu nainen löytyi myöhemmin urheilukassiin sullottuna maastosta.

Poliisi on saanut loppuun esitutkinnan surmassa ja siirtänyt viiden miehen osallisuuden 25-vuotiaan lahtelaisnaisen murhaan syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisin mukaan kunkin viiden osallisuuden laatu ja teon rikosnimike harkitaan tarkemmin vielä syyteharkinnassa ja käräjillä.

Tällä hetkellä vangittuna olevan kuopiolaisen 25-vuotiaan miehen epäillään yllyttäneen etenkin nuorempaa veljeään väkivaltaan naista vastaan. Heidän lisäkseen vangittuina on edelleen kolme muuta jyväskyläläistä miestä.

Miesviisikkoa poliisi epäilee tavalla tai toisella murhasta tai siihen yllyttämisestä. Lisäksi poliisi epäilee viiden muun henkilön tienneen tapauksesta ja esimerkiksi nähneen vainajan asunnossa, mutta jättäneen kertomatta asiasta poliisille.

Heidänkin osaltaan tapaus siirtyy nyt syyteharkintaan.

Määräaika syytteen nostamiselle on toukokuun loppu.

Jyväskylän laukkusurma liittyy kaikkiaan Jyväskylässä, Kuopiossa ja Lahdessa liikkuneiden ja asuneiden nuorten aikuisten ja aikuisten päihteiden käyttöön liittyvään juhlintaan ja keskinäisiin uhitteluihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.