Miehen syytettiin hankkineen lapsivaimon Irakista – oikeuden mukaan uhrin iästä ei saatu selkoa, syytteet kaatuivat

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on hylännyt suurimman osan syytteistä jutussa, jossa 28-vuotiaan miehen syytettiin tuoneen Irakista lapsivaimon Suomeen.

Syyttäjän mukaan irakilaissyntyinen, mutta Suomessa asunut mies meni Irakissa naimisiin 13-vuotiaan tytön kanssa, ja tyttö saapui Suomeen miehen luokse 14-vuotiaana.

Miestä syytettiin ihmiskaupasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pahoinpitelystä ja väärennyksestä. Rikosten epäiltiin tapahtuneen touko-heinäkuussa 2014, jolloin mies oli 23-vuotias.

Oikeuden mukaan jutussa jäi kuitenkin näyttämättä, että uhri olisi väitettyjen rikosten tekoaikaan ollut alle 16-vuotias tai että mies olisi ainakaan tiennyt uhrin alaikäisyydestä. Oikeus tuomitsi miehen uhrin pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon sekä maksamaan tälle kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 250 euroa. Sen sijaan muut syytteet hylättiin.

Syytteet käsiteltiin oikeudessa suljettujen ovien takana ja kaikki jutun asiakirjat tuomiolauselmaa sekä tuomiosta annettua julkista selostetta lukuun ottamatta julistettiin salaisiksi. Lyhyestä selosteesta ei selviä tarkempia perusteluja tuomiolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hammashoito rokottaa suomalaisten kukkaroa entistä kovemmin: Yksityisellä hinnat nousseet lyhyessä ajassa kolmanneksella, julkisella vieläkin enemmän

Sadealue tuo huonon ajokelin suureen osaan maata – Lapin lumiahdinko ei hellitä, etelämpänä sataa taas vettä

Helsingin Laakson sairaalan lääkärit pelkäävät potilasturvallisuuden vaarantuvan lääkäripulan vuoksi – myös osastojen sulkeminen vaihtoehtona

IS: Ulkoministeriön ammattiyhdistyksen johtaja ottaisi henkilöstöasiat pois Haavistolta tutkinnan ajaksi

Kelan uusi pääjohtaja ei taputa käsiä kansalaispalkalle: "Helsingissä 800 eurolla ei edes asuta, mutta esimerkiksi Tuupovaarassa sillä voi elää"

Puoluesihteerit pohtimaan vaalirahoituslakia – Nykylaissa porsaanreikiä

Eduskunnassa virisi huoli maataloustukien leikkauksesta – "Brysselissä neuvotellaan kohtalonkysymyksistä"

Summat julki – Suomi hakee EU:lta Turun tunnin junan suunnitteluun reilun 37 miljoonan euron tukea

Pääministeri Marin pitää erillisjärjestelyä maatalousrahoihin mahdollisena EU:n budjettineuvotteluissa

Yle: Niinistöllä ei ole sairauksia, jotka vaikuttaisivat viranhoitoon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.