Miehet pimensivät yöllä huvikseen katuvaloja - aamulla odotti 15 000 euron vahingot

Neljä nuorta miestä pimensi osan Pieksämäen katuvaloista ja aiheutti isot taloudelliset vahingot kaupungille uudenvuodenyönä 2015–2016.

Miehet olivat porukalla liikkeellä, kun heille tuli mieleen alkaa heiluttaa Hiekanpään ja Viljelyksen asuinalueiden välisen kevyen liikenteen väylän varrella olevia katuvalopylväitä.

Porukka kaatoi ensin yhden pylvään. Kun he saivat sen pimentymään, he jatkoivat pylväiden rikkomista. Osa potki pylväitä, osa heilutti ja niin he saivat valot sammutettua ja kymmenen pylvästä rikotuiksi.

Pieksämäen kaupunki joutui maksamaan pylväiden korjauksista noin 15 000 euroa. Etelä-Savon käräjäoikeus arvioi kuitenkin miesten aiheuttamiksi vahingoiksi 10 000 euroa, sillä uudet pylväät olivat hieman aiempaa parempia.

19- ja 21-vuotiaat miehet tuomittiin vahingonteosta 80 päiväsakkoon, josta tulee molemmille maksettavaa 480 euroa mieheen. Lisäksi heidän on yhteisvastuullisesti korvattava kaupungille 10 000 euroa.

Lisäksi oikeus katsoi 18- ja 20-vuotiaiden miesten syyllistyneen vahingontekoon, mutta jätti heidän molemmat syyntakeettomina rangaistukseen tuomitsematta.

Vaikka veljekset olivat molemmat syyntakeettomia, heidän on osallistuttava vahinkojen korvaamiseen molemmat 1 500 euron osalta.

Uusimmat

Kotimaa

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Pahanlaatuisen aivokasvaimen geenihoitoon merkittävä apuraha

Meripelastusseuran hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen: entinen Kuopion matkailupomo vapautettu tehtävästään

Kirstunvartija Orpo moitti populistisista lupauksista: "Tulevaisuutta ei voi rakentaa velkarahalla"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.