Miehille vankeustuomiot törkeästä ryöstöstä

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen Janne Laitisen, 36, ja Jani Monosen, 24, törkeästä ryöstöstä vankeuteen. Laitinen sai vankeutta kolme vuotta ja kuusi päivää. Monosen tuomittiin vankeuteen 3,5 vuodeksi sekä viideksi päiväksi.

Molemmilla miehillä tuomiota pidensi jäännösrangaistus heidän edellisestä tuomiostaan. Molemmat olivat siis ehdonalaisessa vapaudessa, kun he syyllistyivät jo uuteen vakavaan rikokseen.

Lisäksi oikeus tuomitsi kuopiolaisen 26-vuotiaan naisen vuoden ehdolliseen vankeuteen avunannosta törkeästään ryöstöön.

Raju ryöstö tapahtui lokakuun lopussa Kuopiossa yksityisasunnossa.

Nainen houkutteli tuntemansa miehen asuntoonsa, jossa Laitinen ja Mononen olivat ja alkoivat rajusti uhkailla uhria. Uhria uhattiin aidon pistoolin näköisellä muovikuula-aseella, puukolla ja nyrkkiraudalla.

Ainakin toinen uhkaajista oli päihteistä niin sekaisin, että uhri pelkäsi joutuvansa heti puukotetuksi.

Tekijät saivat vaadittua uhrin luovuttamaan tablettitietokoneensa, ajokorttinsa ja pankkikorttinsa riehujille. Hän joutui antamaan myös pankkikorttinsa tunnusluvun.

Mononen kävi nostamassa miehen tililtä yli 1500 euroa rahaa sillä aikaa, kun uhri, Laitinen ja paikalla olleet naiset odottivat asunnossa.

Asunnolla tekijät yrittävät saada uhrin nostamaan vielä pikavippejä, mutta hän ei muistanut nettipankkitunnuksiaan, joita asiaan olisi vaadittu.

Uhri pakotettiin vielä irrottamaan sim-kortti puhelimestaan ja häntä uhkailtiin kovin sanoin olemaan kertomatta koko tapauksesta poliisille.

Sen jälkeen tekijät lähtivät muualle juhlimaan ryöstetyillä rahoilla. Poliisi otti kaksi epäillyistä kiinni jo samana päivänä ja kolmannenkin epäillyn päivää  myöhemmin.

Oikeus määräsi kaikki kolme tekijää maksamaan yhteisvastuullisesti uhrille korvauksia yhteensä yli 7 300 euroa.

Kaksi miestä vangittu törkeästä ryöstöstä Kuopiossa

Epäilty ryösti kaverinsa useilla aseilla uhaten - taas rötöstellyt mies vangittiin