Päiväkotien muuttumista päiväsäilöiksi vastustetaan mielenilmauksilla eri puolilla Suomea

Eri puolilla Suomea järjestetään keskiviikkona mielenilmauksia, joilla vastustetaan hallituksen suunnitelmia leikata varhaiskasvatuksen resursseja. Vain kaksi kättä -kampanjan mielenilmaus järjestetään myös Kuopiossa.

Tiistaiaamuun mennessä kampanjan Facebook-sivulla mukaan Kuopion mielenilmaukseen oli ilmoittautunut vajaat 200 henkilöä.

Kokoontuminen on kello 18 Satamatorilla, mistä osallistujat kulkevat Kauppakatua pitkin torille.

Vain kaksi kättä -kampanjan päämielenilmaus järjestetään samaan aikaan Helsingissä. Vastaavat tapahtumat järjestetään Kuopion lisäksi samaan aikaan myös Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Hämeenlinnassa ja Turussa.

Helsingin päätapahtumaan ilmoittautuneita on jo vajaat 10 000.

Hallituksen suunnittelemat leikkaukset varhaiskasvatuksen resursseista kasvattaisivat päiväkotien ryhmäkokoja siten, että päivähoidossa olevia lapsia olisi aiempaa enemmän yhtä työntekijää kohden.

Vain kaksi kättä -mielenilmauksen taustalla on Facebook-ryhmä Varhaiskasvatuksen Ääni Kentältä Eduskuntaan. Ryhmä katsoo, että päiväkotien resurssien leikkaukset tekisivät päiväkodeista vain säilöjä, joissa lasten turvallisuus ja henkilökunnan hyvinvointi vaarantuvat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.