Mielenterveysjärjestön ruuhkautunut kriisipuhelin alkaa päivystää ympärivuorokautisesti

Mielenterveysjärjestö laajentaa kriisipuhelimensa aukioloaikoja kasvaneiden soittomäärien takia.

Mieli Suomen Mielenterveys ry pidentää alkuvuodesta kriisipuhelimen aukioloaikaa arkisin ympärivuorokautiseksi, ja laajennus on tulossa myös viikonloppuihin myöhemmin keväällä. Laajennuksen mahdollistaa kasvanut rahoitus.

Kriisipuhelimessa vuosi 2019 on ollut ennätyskiireinen, ja syksyllä linjat ruuhkautuivat.

–  Pystyimme valitettavasti vastaamaan vain joka neljänteen puheluun, kertoo Mieli-järjestön kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter tiedotteessa.

Marraskuun loppuun mennessä kriisipuhelimeen oli tullut tänä vuonna yli 189  000 soittoa, kun koko vuoden 2018 soittomäärä oli 162  550.

Joulunaikaan kriisipuhelin päivystää joka päivä ja yö, kuten aiempinakin vuosina. Joulunajan soitoissa korostuvat yleensä yksinäisyys ja erilaiset ihmissuhde- ja perheongelmat.

Kriisipuhelimeen voi soittaa kuka tahansa kriisissä oleva. Suomenkielisen linjan lisäksi kriisipuhelin palvelee myös ruotsiksi, arabiaksi ja englanniksi.

–  Oma kokemus avun tarpeesta riittää. Kriisipuhelimeen voi ottaa yhteyttä silloin, kun tarvitsee keskusteluapua omaan tai läheisen vaikeaan elämäntilanteeseen. Kriisi voi johtua äkillisestä tapahtumasta tai elämässä voi olla ollut pidempään surua, murhetta tai pelkoa, Winter selvittää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Lumeton talvi kuluttaa teitä, routakevät täyttä arpapeliä

Heikko talous pakottaa kriisikuntia kohti kuntaliitoksia – Honkajoella liitosselvitys alkaa todennäköisesti jo lähipäivinä ja Kyyjärvellä keväällä

Amiksissa aloittavista yhä useampi on vieraskielinen – Mikhail Kargapoloville, 32, suomen kielellä opiskelussa eniten työtä teettävät ammattisanasto ja murre

Sinitaivaan voinee bongata suuressa osassa maata

Oikeus päättää tänään United Brotherhoodin määräämisestä väliaikaiseen toimintakieltoon

Lobbauksen asiantuntija tyrmää poliittiset virkanimitykset – "Tarvitaan pätevää hallintoa, joka toimii virkavastuulla"

Muistio paljastaa: Tällä perusteella yhdenvertaisuusvaltuutettu Pimiä ohitti supo-johtaja Pelttarin

Poliisi ampui aseistautunutta miestä Suonenjoella – rikostaustainen mies riehui luvattoman aseen kanssa

Lapsensa murhasta epäillyn brittinaisen ja lapsen isän avioliitto päättyi reilua viikkoa ennen lapsen kuolemaa – nainen oli aiemmin hakenut lähestyskieltoa miestä vastaan

Puhemies Vanhanen: Valtakunnansyyttäjän pyyntö kansanedustajan syyttämiseksi on ainutlaatuinen eduskunnan historiassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.