Mies ei saanut ambulanssia - keksitty ilmoitus puukotuksesta tuli kalliiksi

Siilinjärveläinen mies keksi puukotuksen ja hälytti paikalle turhaan poliisit ja ambulanssin Siilinjärvellä viime marraskuussa.

35-vuotias mies soitti yöllä hätäkeskukseen ja pyysi avovaimolleen ambulanssia. Päihtynyt mies epäili, että hänen levottomalta ja hikiseltä vaikuttanut avovaimonsa oli saanut jonkin sairauskohtauksen. Hätäkeskus teki oman riskinarvionsa ja miehen mukaan kieltäytyi lähettämästä ambulanssia.

Asiasta kimpaantunut mies soitti hätänumeroon uudestaan ja kertoi paniikissa huutaneensa ja antaneensa ymmärtää, että paikalla oli tapahtunut puukotus.

Nyt poliisi ja ambulanssi tulivat paikalle pillit päällä. Mies tunnusti, että keksitystä puukotuksesta soittaminen oli väärin.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen perättömästä vaarailmoituksesta 30 päiväsakkoon, josta tulee maksettavaa 180 euroa. Lisäksi miehen on maksettava poliisilaitokselle partion turhan hälyttämisen kulut eli lähes 522 euroa sekä sairaanhoitopiirille ambulanssin turhasta hälyttämisestä lähes 162 euroa.

Maksettavaa tuli kaikkiaan reilut 863 euroa korkoineen.