Mies hakkasi uhriaan Maglitella - seurauksena vakava aivovamma

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Pekka Hartikaisen, 48, vankeuteen kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta. Oikeus tuomitsi Hartikaisen vankeuteen neljäksi vuodeksi, kun mukaan laskettiin jäännösrangaistus hänen aiemmasta tuomiostaan.

Hartikainen oli päässyt vastikään ehdolliseen vapauteen Helsingissä saamastaan tuomiostaan, kun hän hakkasi miehen taskulampulla Kuopiossa viime keväänä. Uhrille aiheutui Maglitella tehdyistä iskuista vakava aivovamma sekä useita murtumia kasvoihin.

Miehen kasvoja oli korjattava leikkaamalla Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, jotta hänen poskensa saatiin paikoilleen.

Oikeus piti vammoja erittäin vakavina ja määräsi Hartikaisen maksamaan uhrilleen korvauksia 11 000 euroa.

Viime syksynä Hartikainen pahoinpiteli myös toisen miehen Nilsiässä hakkaamalla, potkimalla ja kuristamalla. Uhri oli humalatilansa takia puolustuskyvytön, kun miesporukan luo vierailulle tullut Hartikainen hyökkäsi saman tien uhrinsa kimppuun.

Uhrille tuli useita kylkiluiden murtumia ja laajoja ruhjeita, mutta lääkärien mukaan tilanteessa oli onnea mukana niin, että hän välttyi pysyviltä vammoilta.

Oikeus tuomitsi Hartikainen maksamaan toiselle uhrilleen korvauksia 2 000 euroa.

Oikeus määräsi Hartikaiselle tuomion kovennettuna, sillä hänet oli tuomittu myös vuosina 2011, 2012 ja 2013 muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstön yrityksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.