Mies hakkasi uhriaan Maglitella - seurauksena vakava aivovamma

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Pekka Hartikaisen, 48, vankeuteen kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta. Oikeus tuomitsi Hartikaisen vankeuteen neljäksi vuodeksi, kun mukaan laskettiin jäännösrangaistus hänen aiemmasta tuomiostaan.

Hartikainen oli päässyt vastikään ehdolliseen vapauteen Helsingissä saamastaan tuomiostaan, kun hän hakkasi miehen taskulampulla Kuopiossa viime keväänä. Uhrille aiheutui Maglitella tehdyistä iskuista vakava aivovamma sekä useita murtumia kasvoihin.

Miehen kasvoja oli korjattava leikkaamalla Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, jotta hänen poskensa saatiin paikoilleen.

Oikeus piti vammoja erittäin vakavina ja määräsi Hartikaisen maksamaan uhrilleen korvauksia 11 000 euroa.

Viime syksynä Hartikainen pahoinpiteli myös toisen miehen Nilsiässä hakkaamalla, potkimalla ja kuristamalla. Uhri oli humalatilansa takia puolustuskyvytön, kun miesporukan luo vierailulle tullut Hartikainen hyökkäsi saman tien uhrinsa kimppuun.

Uhrille tuli useita kylkiluiden murtumia ja laajoja ruhjeita, mutta lääkärien mukaan tilanteessa oli onnea mukana niin, että hän välttyi pysyviltä vammoilta.

Oikeus tuomitsi Hartikainen maksamaan toiselle uhrilleen korvauksia 2 000 euroa.

Oikeus määräsi Hartikaiselle tuomion kovennettuna, sillä hänet oli tuomittu myös vuosina 2011, 2012 ja 2013 muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstön yrityksestä.

Uusimmat

Kotimaa

Uusi menetelmä ehkäisee ulkomaisten mansikoiden myyntiä suomalaisina

Käytettyjen kännyköiden kauppa kasvaa – huomioi nämä asiat, jos aiot ostaa puhelimen uusiokäyttöön

Moni ei saa pitää kesälomaa neljää viikkoa putkeen

Kommentti: Jussi Halla-aho taputellaan Tampereella jatkokaudelle – varapuheenjohtajuudesta kahden vahvan naisen kisa

Etelässä paistaa, pohjoisessa päivä on epävakainen

Helsinki Pride -viikko alkaa, liike-teemalla halutaan lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta

Suurin osa eduskuntapuolueiden johtajista ei sallisi sukupuolen korjaamista alaikäisille – Helsinki Pride: "Lasten oikeuksia koskeva kysymys"

Muutaman kymmenen hengen mielenosoituksesta koko kansan juhlaksi – Pride-kulkue on paisunut sateenkaariväen tapahtumasta kymmeniätuhansia marssijoita kerääväksi yleisötapahtumaksi

Miten huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota alettiin epäillä huumekauppaa pyörittäneeksi Pasilan mieheksi? Hovioikeus antaa ratkaisunsa niin sanotussa tynnyrijutussa torstaina

Juhannus oli sään ääripäiden juhlaa: Yhtäällä hellettä ja toisaalla lähellä nollaa, 10  000 salamaa ja myrskypuuskia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.