Mies heitti kiehuvaa nestettä sairaanhoitajan päälle

Keski-ikäinen mies riehaantui jostain syystä Kuopion Veripalvelun tiloissa Kuopion keskustassa. Tapaus sattui helmikuussa ja päätyi myöhemmin oikeuteen.

57-vuotias mies heitti kädessään olleella teekupilla kuumaa vettä sairaanhoitajan päälle Veripalvelun asiakastiloissa, jossa verenluovutuspisteiden vieressä on kahvio.

Veripalvelussa sairaanhoitajan työskentelevä mies sai vedet kaulaansa ja rintaansa. Oikeuden mukaan kuumasta vedestä aiheutui hoitajalle lievät palovammat, joiden paranemisen arvioitiin kestävän toista kuukautta.

Lääkärinlausunnon mukaan kuuma vesi olisi voinut aiheuttaa vielä vakavammat vammat, jos se olisi osunut kasvoille.

Syyttäjä vaati miehelle sakkoja pahoinpitelystä. Syytetty mies myönsi tekonsa kirjallisella lausunnolla, mutta katsoi syyllistyneensä vain lievään pahoinpitelyyn.

Oikeus käsitteli asian kirjallisessa menettelyssä ja tuomitsi miehen pahoinpitelystä 45 päiväsakkoon, josta tuli maksettavaa 360 euroa. Lisäksi miehen on maksettava 80 euron rikosuhrimaksu.

Vaikka mies oli itse myöntänyt tapahtumien kulun ja saanut siitä rangaistuksen, hän valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Itä-Suomen hovioikeus ai antanut kuitenkaan tuomiosta valituslupaa.