Mies hyökkäsi ravintoloitsijan kimppuun veitsen kanssa

Itä-Suomen hovioikeuden mukaan 31-vuotias mies syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn lyötyään ravintolan omistajaa pitkällä veitsellä. Mies itse vaati tuomion lieventämistä, koska katsoi kyse olleen hätävarjelusta.

Itse välikohtaus sattui vuoden 2013 lopulla Kangasniemellä, kun ravintolan omistaja alkoi sulkea ravintolaansa ja ohjasi päihtyneen miehen ulos liikkeestä. Mies menikin autolleen ja palasi takaisin. Miehen avovaimo ehti huutaa varoituksen: "Mene pois, mene pois!"

Mies löi ravintolan omistajaa kohti kasvoja jollain esineellä. Ravintoloitsija nosti kätensä väliin ja huomasi vasta sitten, että ensin häntä lyötiin tupellisella teräaseella ja toisen kerran ilman tuppea. Veitsessä oli 40 senttiä pitkä terä.

Ravintoloitsijan käsi vaurioitui pahoin. Käden jänteitä piti korjata ja kiinnittää kahdessa leikkauksessa ja pitkässä kuntoutuksessa.

Hyökkääjä selitti vielä oikeudessa, että ravintoloitsija oli oikeudettomasti hyökännyt hänen kimppuunsa.

Molemmat oikeusasteet katsoivat, että mies oli poistettu ravintolasta ja tilanne oli jo muuten ohi, kun hän itse haki veitsen ja hyökkäsi uhrinsa kimppuun.

Oikeus tuomitsi miehen 1,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen sekä maksamaan 8 000 euroa uhrille korvauksia, yli 7 000 euroa vakuutusyhtiölle sekä yli 5 400 euroa vastapuolten oikeudenkäyntikuluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.