Turvapaikanhakija käytti lapsia hyväkseen vastaanottokeskuksessa

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut 46-vuotiaan Ali Al-Moftin kolmeksi vuodeksi vankeuteen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Oikeuden mukaan Al-Mofti käytti kolmea alaikäistä poikaa seksuaalisesti hyväkseen vastaanottokeskuksessa Suomessa. Sekä Al-Mofti että lapset olivat turvapaikanhakijoita.

Savon Sanomien tietojen mukaan rikokset tehtiin Siilinjärven vastaanottokeskuksessa.

Mies kuvasi tekojaan

Rikokset tapahtuivat viime toukokuun ja syyskuun välillä, kunnes teot tulivat poliisin tietoon. Poliisi paljasti tapauksen omalla toiminnallaan ja alkoi tutkia rikosepäilyjä viime syksynä.

Itä-Suomen poliisi otti Al-Moftin kiinni ja haki hänet vangittavaksi tutkintavankeuteen.

Oikeuden mukaan miehen uhrit olivat 13-14-vuotiaita poikia, joista yhden kanssa hän oli sukupuoliyhteydessä. Tekoihin liittyi miehen koskettelua lapseen ja miehen kehottamista lasta koskettamaan hänen penistään.

Oikeuden mukaan teot olivat erityisen nöyryyttäviä, sillä mies tallensi ne videoimalla tai valokuvaamalla älypuhelimellaan. Lapsen ja itsensä alasti olemista mies kuvasi myös videopuheluyhteyteen.

Toisessa tapauksessa mies pakotti toisen pojan tyydyttämään miestä metallisella välineellä. Lisäksi hän pakotti kolmannen uhrin, nuoren pojan, katsomaan ja videokuvaamaan teon.

Käräjäoikeus hylkäsi yhden syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Siinäkin miestä syytettiin sukupuoliyhteydestä lapseen, mutta asiasta ei oikeuden mukaan ollut tuomitsemiseen riittävää näyttöä.

Pysyy vangittuna

Ali Mukhlus Jawdat Al-Mofti tuomittiin kaikkiaan yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Oikeus määräsi pitämään miehen vangittuna ja passitti hänet Kuopion vankilaan.

Miehen on maksettava korvauksia lapselle, jonka kanssa oli yhdynnässä, yhteensä 10 000 euroa.

Välineellä tyydyttämiseen pakotetulle lapselle miehen on maksettava korvauksia 2 500 euroa ja kuvaamaan pakotetulle lapselle 1 500 euroa.

Oikeus määräsi Al-Moftin menettämään valtiolle yhdeksän matkapuhelinta rikosten tekovälineinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ulkomaalaisten epäiltyjen määrä kasvoi etenkin seksuaalirikoksissa ja pahoinpitelyissä

Kommentointi on suljettu