Mies katosi Lapin ja Siilinjärven välille – poliisi pyytää havaintoja

Poliisi pyytää havaintoja siilinjärveläismiehestä ja hänen autostaan. Ajoittain muistisairautta poteva mies on ollut henkilöautonsa kanssa kateissa jo 1,5 viikkoa.

Mies osaa liikkua ja asioida yksin, mutta muistisairauden vuoksi hänellä voi ajoittain paikan ja ajan taju heikentyä.

Siilinjärveläinen Osmo Ovaskainen, 64, oli lomareissulla Lapissa heinäkuun alussa. Omaisten tiedon mukaan hän oli ollut viikonvaihteessa 1.-2. heinäkuuta Vuotson-Sodankylän suunnalla.

Sieltä hänen oli tarkoitus palata Kuopion seudulle joko valtatie 4 tai 5:n kautta. Ajomatkaa olisi ollut yli 600 kilometriä.

Mies ei tullut kotiinsa eikä häntä ole viime päivinä tavoitettu. Poliisi on saanut miehen liikkeistä vihjeitä, mutta ne eivät ole johtaneet miehen löytymiseen.

Ovaskainen on liikkeellä erottuvan värisellä autolla eli violetilla Volkswagen Vento -henkilöautolla, jonka rekisteritunnus on ZGP-899. Auto on vuosimallia 1997.

Ovaskainen itse on 164 senttiä pitkä ja tukevahko. Hänellä on pyöreät silmälasit, harmaat hiukset ja hän käyttää rannekelloa. Kadotessaan hänellä oli musta verryttelypuku, sininen-vihreä lippalakki ja sininen t-paita.

Poliisin julkaisema kuva miehestä on kymmenen vuotta vanha, joten hänen hiuksensa ovat nyt harmaammat kuin kuvassa.

Havainnot miehestä voi ilmoittaa lähimmälle poliisille tai akuutit ajantasaiset havainnot suoraan hätänumeroon 112.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön: Pakettiliiketoiminta ja kirjeposti erikseen

Keskustan Kurvinen: Perussuomalaiset sortuneet valelukuihin budjetissaan – eduskunnassa ruodittiin opposition vaihtoehtobudjetteja

120 kuntaa haluaa kokeilla vastuuta työllisyyspalveluista – jo ensi keväänä moni työtön asioi TE-toimiston sijaan kunnan kanssa

Neljä suomalaisjohtajaa kuoli lentoturmassa Zimbabwessa vuosi sitten – Tutkinta yhä kesken: "Kaikki päivämäärät tulevat pian vastaan"

Oikeus hylkäsi syytteet lapsen ympärileikkausjutussa – Seura: Isän syytettiin järjestäneen tyttärensä silpominen

Irakilaismies levitti Facebookissa raakaa väkivaltamateriaalia ja panetteli shiiamuslimeja – oikeus tuomitsi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Rinteen eläkeavaus saa vastakaikua vasemmalta – Pekosen mukaan ministeriössä pohditaan äitien eläkkeitä

STT:n tietojen mukaan valtion omistajaohjausosasto antoi aiemmin syksyllä tukensa Postin pakettilajittelijoiden siirrolle

Sotasurmat-sivuston päivityksessä löytyi 1  600 sisällissodan ennestään tuntematonta vainajaa, lähes kaikki uhreista punaisia

Matkahuollon pakettimäärä kasvanut 50 prosentilla: "Asiakkaat eivät uskalla laittaa paketteja Postin kuljetettavaksi"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.