Mies kosti vaimon suhteen toiselle miehelle - kaatoi satoja hautakiviä

Mies sotki tai kaatoi jopa yli 200 hautakiveä ja hautaristiä kostaakseen vaimonsa entiselle miesystävälle. Raivostunut mies myös maalasi herjaavia tekstejä kirkon seinään asian takia.

Kun suhde tuli miehen tietoon, hän jo heti tuoreeltaan pahoinpiteli kolmannen pyörän vuonna 2007.

Asia jäi kuitenkin kaihertamaan, sillä vahingonteot Varkauden seurakunnan Kangaslammin kirkolla ja hautausmaalla tehtiin joulukuussa 2013 ja maaliskuussa 2014.

Poliisin mukaan riehuja häpäisi jopa 11 hautaa Asematien vanhalla hautausmaalla ja kahdeksan uudella hautausmaalla kaatamalla haudoilla olleet kivet. Lisäksi hän sotki maalilla kaksi hautakiveä ja yhden hautaristin. Lisäksi hän maalasi hautausmaan aitaan tekstejä.

Hautakiviin hän kirjoitti muun muassa nimen, joka viittasi vaimon kanssa seurustelleeseen mieheen.

Maaliskuussa hän maalasi tekstin kirkon seinään ja kaatoi uudella hautausmaalla jopa 217 hautakiveä. Osa hautakivistä ja haudalla olleista lyhdyistä ja patsaista vaurioitui.

Lisäksi mies oli jättänyt kohteelleen kirjeitä, joissa nimitteli tätä.

Miehen raivo ei siihen laantunut. Kun poliisit menivät hakemaan miehen kuulusteluihin, tämä uhkasi, että suhteessa ollut mies pitäisi ottaa hengiltä. Mies toisti vielä jopa poliisin kuulustellessa toivovansa, että vaimon kanssa suhteessa ollut tapettaisiin.

Mies kiisti oikeudessa teot. Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan käsialanäytteet, poliisin kuulemat uhkaukset ja miehen käyttäytyminen myös esimerkiksi oikeudessakin kuitenkin osoittivat miehen toimet ja asenteen uhria kohtaan.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdesta hautarauhan rikkomisesta, kolmesta vahingonteosta ja laittomasta uhkauksesta viiden kuukauden vankeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hautausmaan riehujalla pitkä tausta häiriköintiä

Hautausmaalla kaadettiin useita hautakiviä

Uusimmat

Kotimaa

"Kalman haju on tsunamista vahvasti muistissa" –  lehtikuvaaja Peter Jansson ehti kuvata monia järkyttäviä uutistapahtumia

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Ulkomailta tuoduille henkilöille hankittiin suomalaiset henkilötunnukset, näiden nimiin otettiin pikavippejä ja luottokortteja – epäillyllä huijauksella saatiin yli 700  000 euroa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.