Mies kuristi ja hakkasi naista toistuvasti - oikeus passitti vankilaan

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi mikkeliläisen miehen kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen jopa kuudesta väkivaltarikoksesta ja kolmesta muusta rikoksesta.

Mies pahoinpiteli rajusti eroamassa olleen vaimonsa Mikkelissä viime syyskuussa. Mies muun muassa kuristi naista ja tökki ja viilteli tätä useita kertoja veitsellä.

Kun nainen vietiin ambulanssilla sairaalaan, hän ensin kertoi vammojen tulleen vain "kokkaamisesta", mutta poliisi ei uskonut tätä, vaan aloitti rikostutkinnan ja selvitti tapauksen.

Mies tuomittiin naisen törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta.

Lisäksi mies tuomittiin pahoinpitelystä hänen käytettyään väkivaltaa mieheen, jonka hän löysi nukkumasta vaimonsa sängystä.

Vaimon asuntoon pahoinpitelijä oli päässyt ainakin kahdesti pyytämällä huoltomiestä avaamaan sinne oven. Rajuin välikohtaus sattui yöllä asunnossa, kun molemmat osapuolet olivat menneet eri aikoja naisen asuntoon baari-illan jälkeen.

Mies tuomittiin lisäksi vaimonsa pahoinpitelystä jo heinäkuun alussa Ristiinassa. Samalla kertaa hän oli lyönyt majoitusliikkeen yrittäjää niin, että tältä oli lähtenyt taju.

Lisäksi mies tuomittiin vaimonsa kolmannestakin pahoinpitelystä, joka oli tapahtunut heinäkuun lopulla. Silloin vaimon kuristaminen oli keskeytynyt, kun mies oli mennyt hakemaan veitsiä. Silloin naisen poika oli syöksynyt väliin ja repinyt miehen pois äitinsä kimpusta.

Oikeus hylkäsi pojan saamaan syytteen pahoinpitelystä, koska katsoi pojan toimineen hätävarjelun rajoissa ja puolustaneen äitiään.

Käräjäoikeus määräsi pitämään pahoinpitelytuomiot saaneen miehen vangittuna ja passitti hänet Kuopion vankilaan.

Oikeus määräsi miehen myös maksamaan naiselle korvauksia reilut 7 200 euroa.

Savon Sanomat ei julkaise tuomitun nimeä, koska se paljastaisi uhrin henkilöllisyyden.