Mies lukitsi naisen taloonsa yöksi, pahoinpiteli ja raiskasi

Ravintolasta asunnolleen vieneen naisen väkivaltaisesti raiskannut 52-vuotias mies tuomittiin Itä-Suomen hovioikeudessa vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Hovioikeus piti voimassa Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion.

Tapaus sattui keväällä 2014 Joensuussa. Mies vei ravintolassa tapaamansa naisen illan päätteeksi kotiinsa.

Mies laittoi talonsa ovet lukkoon, jolloin nainen yritti poistua asunnosta. Mies kuitenkin tarttui hänen hiuksiinsa ja kaatoi hänet lattialle.

Nainen sai lyötyä miestä käsiinsä saamallaan kattilalla. Nainen aneli koko ajan miestä lopettamaan ja päästämään hänet pois.

Mies sai raahattua naisen sängylle, jossa riisui itsensä ja naisen ja painoi tyynyn naisen suun eteen.

Mies raiskasi naisen useasti ja piti häntä koko yön vankinaan. Kuudelta aamulla mies päästi naisen ulos ja nainen pääsi tilaamaan taksin ja hälyttämään apua.

Mies itse kertoi oikeudessa, että sukupuoliyhteys oli tapahtunut yhteisymmärryksessä. Oikeuden mukaan naisen kertomus oli kuitenkin luotettava. Syytettä tukivat myös naisen vammat.

Oikeus määräsi miehen maksamaan naiselle kärsimyskorvauksia yhteensä 11 000 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan oikeudenkäynti- ja asianosaiskuluja kaikkiaan runsaat 7 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.