Mies meni estämään naisen pahoinpitelyn – viillettiin kasvoihin

Sivullinen meni väliin naisen ja miehen kovaääniseen väkivaltatilanteeseen, kun kaksikko huusi toisilleen ja mies retuutti ja löi naista yöllä Suonenjoen Markkinakarnevaaleilla viime kesänä.

Kun sivullinen mies sanoi pariskunnan miehelle, että tämän tuli lopettaa naisen lyöminen, hän laittoi kätensä taskuunsa ja yllättäen huitaisi sitten sivullista miestä jollain esineellä kasvoihin.

Pahoinpitelijä poistui juosten paikalta, mutta poliisi tavoitti hänet myöhemmin tuntomerkkien perusteella. Mies oli myös tallentunut läheisen hotellin valvontakameraan.

Sivullinen huomasi kasvoistaan tulevan verta. Hänet vietiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, jossa hänen kasvoihinsa silmän alle jouduttiin ompelemaan jopa 18 tikkiä. Haava ulottui nenään ja silmän alle.

Käräjäoikeus totesi oikeudenkäynnissä, että miehen kasvoissa näkyi edelleen ohut arpi. Lääkärinlausunnon mukaan jäljestä ei ollut pääteltävissä, millä tekovälineellä pahoinpitelijä oli haavan aiheuttanut.

Paikalla ollut nainen kysyi pahoinpidellyn miehen vointia, mutta poistui sitten paikalta pahoinpitelijän perään eikä häntä enää tavoitettu.

Pahoinpitelijä osoittautui poliisin vanhaksi tutuksi, 39-vuotiaaksi mieheksi, joka oli ajanut viime aikoina useita kertoja huumeiden vaikutuksen alaisena autolla Kuopiossa. Yleensä hän oli ollut amfetamiinin vaikutuksen alainen.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä, kolmesta rattijuopumuksesta, kolmesta huumausaineen käyttörikoksesta, lievästä ampuma-aserikoksesta ja kolmesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta yhteensä kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen. Oikeus kuitenkin muutti vankeusrangaistuksen 200 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Miehen on maksettava pahoinpitelyn uhrille korvauksia vajaa 2 400 euroa.