Mies meni estämään naisen pahoinpitelyn – viillettiin kasvoihin

Sivullinen meni väliin naisen ja miehen kovaääniseen väkivaltatilanteeseen, kun kaksikko huusi toisilleen ja mies retuutti ja löi naista yöllä Suonenjoen Markkinakarnevaaleilla viime kesänä.

Kun sivullinen mies sanoi pariskunnan miehelle, että tämän tuli lopettaa naisen lyöminen, hän laittoi kätensä taskuunsa ja yllättäen huitaisi sitten sivullista miestä jollain esineellä kasvoihin.

Pahoinpitelijä poistui juosten paikalta, mutta poliisi tavoitti hänet myöhemmin tuntomerkkien perusteella. Mies oli myös tallentunut läheisen hotellin valvontakameraan.

Sivullinen huomasi kasvoistaan tulevan verta. Hänet vietiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, jossa hänen kasvoihinsa silmän alle jouduttiin ompelemaan jopa 18 tikkiä. Haava ulottui nenään ja silmän alle.

Käräjäoikeus totesi oikeudenkäynnissä, että miehen kasvoissa näkyi edelleen ohut arpi. Lääkärinlausunnon mukaan jäljestä ei ollut pääteltävissä, millä tekovälineellä pahoinpitelijä oli haavan aiheuttanut.

Paikalla ollut nainen kysyi pahoinpidellyn miehen vointia, mutta poistui sitten paikalta pahoinpitelijän perään eikä häntä enää tavoitettu.

Pahoinpitelijä osoittautui poliisin vanhaksi tutuksi, 39-vuotiaaksi mieheksi, joka oli ajanut viime aikoina useita kertoja huumeiden vaikutuksen alaisena autolla Kuopiossa. Yleensä hän oli ollut amfetamiinin vaikutuksen alainen.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä, kolmesta rattijuopumuksesta, kolmesta huumausaineen käyttörikoksesta, lievästä ampuma-aserikoksesta ja kolmesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta yhteensä kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen. Oikeus kuitenkin muutti vankeusrangaistuksen 200 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Miehen on maksettava pahoinpitelyn uhrille korvauksia vajaa 2 400 euroa.

Uusimmat

Kotimaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Sitran selvitys: Suomi voisi leikata merkittävästi päästöjä ja säästää samalla jopa rahaa

Keskusta kamppailee mielikuvia vastaan

Tyrmäävä lausuntopalaute ei ole muuttamassa tielinjauksia

Lentovero saa niukasti kannatusta eduskuntaryhmissä – vain kaksi puoluetta yhdeksästä on valmis esittämään veroa hallitusohjelmaan

Kittilän virkarikoskäräjillä kuullaan tänään Antti Rinnettä ja Mikko Kärnää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.