Mies myi 6 000 litraa kotiviiniä alkoholiongelmaisille

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta kuopiolaiselle 33-vuotiaalle miehelle, jonka epäillään valmistaneen kotiviiniä jopa 6 000 litraa ja myyneen sitä yhteensä 40 000 eurolla.

Syyttäjän mukaan kotiviinin ostajina oli useita kymmeniä eri henkilöitä Kuopiossa. Heistä monet olivat alkoholiongelmaisia, joiden riippuvuutta myyjä käytti hyväkseen.

Poliisi löysi mieheltä kotietsinnässä muun muassa viinavelkalistan, johon hän oli listannut nimiä ja summia. Viinavelkalistalla oli vielä 12 henkilöä, joille hän oli myynyt kotiviiniä 10 eurolla per 1,5 litraa. Kaksi heistä oli naisia.

Kun kaikki velalliset eivät suoriutuneet maksuistaan, kuopiolaismiehen epäillään hakanneen huonokuntoisen rollaattorissa olleen miehen viime lokakuussa viestiksi kaikille velallisille.

Mies on epäiltynä myös poliisin paljastamissa amfetamiiinikaupoissa Kuopiossa. Syyttäjä vaatii epäillylle miehelle ehdotonta vankeutta törkeän huumausainerikoksen lisäksi törkeästä alkoholirikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja kahdesta pahoinpitelystä.

Miehellä on allaan jo jopa neljä ehdollista tuomioita erilaisista rikoksista. Syyttäjä vaatii myös niitä nyt täytäntöönpantaviksi.

Huumeiden ja alkoholin levittämisvyyhdin käsittely Pohjois-Savon käräjäoikeudessa alkoi perjantaina. Oikeudenkäynti jatkuu ensi maanantaina sekä vielä kahtena päivänä seuraavalla viikolla.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Amfetamiinin kauppaan liittyi raakaa väkivaltaa