Mies myi ja tarjoili ekstaasia ja kokaiinia Kuopion ravintoloissa

Poliisi epäilee kuopiolaisen 30-vuotiaan miehen tarjoilleen nuorille aikuisille avokätisesti ekstaasia ja kokaiinia Kuopion ravintoloissa viime vuoden aikana. Todistajien mukaan mies myös myi ekstaasitabletteja Kuopion ravintoloissa.

Todistajien poliisille kertoman mukaan mies teki huumekauppaa ainakin kolmessa Kuopion keskustan pubissa tai yökerhossa sekä myös ravintolatiloissa Petosella.

Yksi miehen naisystävistä, 20-vuotias nuori nainen, kertoi poliisille ostaneensa mieheltä ekstaasitabletteja itsekin myytäväksi ja myyneensä ne kolmessa Kuopion ravintolakadun ravintolassa nopeasti loppuun eri iltoina.

Naisen mukaan Kuopion yössä nuorille aikuisille meni ekstaasia riippumatta siitä, oliko arki-ilta vai viikonloppu.

Esitutkinta-aineiston mukaan kuopiolaismies kehui kaupungilla monille olevansa lääketieteen opiskelija, rikas ja merkittävä huumekauppias. Puheista ei saatu kuitenkaan täysin selvää, mikä niistä oli totta ja mikä ei. Mies kuitenkin yritti elää hulppealla tyylillä. Hän kertoi kavereilleen esimerkiksi kuluttavansa ravintoloissa ruokailuihin noin 3 000 euroa kuukaudessa.

Rahaa huomattavia määriä

Poliisi alkoi tutkia miehen toimia viime syksynä, kun Kuopiossa paljastui katukaupassa olevan paljon anonyymin netin, Tor-verkon, kautta hankittua amfetamiinia, ekstaasia ja pienemmin myös Subutex-lääkkeitä huumekäytössä.

Tutkinnassa paljastui, että kuopiolaismiehen oli syytä epäillä levittävän kaikkia näitä aineita Kuopiossa ja hakevan tukkueriä itse Etelä-Suomesta.

Kun mies lokakuussa lähti seuraavan kerran Onnibussilla Helsinkiin, poliisit tarkkailivat hänen koko reissuaan pääkaupunkiseudulla. Mies majoittui naisystävänsä kanssa trendihotelliin, kävi ostamassa liput sirkukseen ja Linnanmäen valotapahtumaan ja suuntasi sitten Espooseen.

Poliisit valokuvasivat koko tapaamisen, kun kuopiolaismies tapasi espoolaisen 24-vuotiaan miehen.

Tapaamisen jälkeen miehet otettiin kiinni. Kuopiolaiselta löytyi huumeita ja espoolaiselta rahaa. Hänen autossaan takapenkin jalkatiloissa oli seteleitä kahtena 5000 euron nippuna eli yhteensä 10 000 euroa. Takapenkiltä löytyi lisäksi 8 000 euroa tuhannen euron nipuissa.

- Olen käteismiehiä. Jos pankit kaatuvat, rahalla ei ole mitään arvoa, mies selitti kuulusteluissa, miksi hän käsitteli rahaa paljon käteisenä tai bitcoineina eli virtuaalirahana.

Syyttäjä vaatii kuopiolaismiehelle vähintään viiden vuoden vankeusrangaistusta kahdesta törkeästä huumausainerikosta ja espoolaismiehelle ainakin kuuden vuoden ja seitsemän kuukauden vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta.

Laajan rikosvyyhdin käsittely alkoi Pohjois-Savon käräjäoikeudessa torstaina. Se kestää useita viikkoja helmikuussa. Kaikkiaan syytteitä on 50 ja syytettyjä 19.

Kuopiolaista ekstaasikauppiasta syytetään myös isosta kannabiskasvattamosta Tervossa.

Miestä syytetään 15 nettipetoksesta - rahaton mies hankki pääoman huumekauppaan

Poliisi teki huume-etsinnän myös ammattikoulun kaappiin

Törkeiden huumausainerikosten määrässä raju kasvu - 100%

Vankikarkuri piileskeli kuopiolaisnaisen luona kuukausia

Karttulan läheltä löytyi iso kannabiskasvattamo