Mies nauttii kauneushoitolassa

–Mikäs tässä ollessa, tuntuu pelkästään hyvälle olla hemmoteltavana, hymyili Savon Sanomien lukijamalli Esa Huttunen, kun ultraäänilaite puhdisti hänen kasvojaan.

Ultraäänipuhdistus kuorii, kirkastaa sekä puhdistaa ihoa. Se on yleisin koneellinen puhdistusmenetelmä, ja sopii kaikille ihotyypeille. Siinä käytetään ihoa pehmittäviä ainesosia sisältävää nestettä, joka tunkeutuu ihohuokosiin, höyrystyy ja nostaa epäpuhtauksia ihon pintaan. Ultraäänilaitteen käsikappale, eli spatula taas kuorii hellästi ihoa pienellä värinällä ja poistaa epäpuhtauksia.

Naamio 20 minuutiksi

Puhdistuksen jälkeen kosmetologi Tanja Saikkonen levitti Huttuselle merilevä- ja vitamiininaamion.

Se jähmettyy iholle noin 20 minuutiksi ja se puhdistaa ja virkistää. Lopuksi kasvoille levitettiin kosteusvoide.

Kotiohjeena silmänympärysvoidetta

Kotihoito-ohjeeksi Saikkonen neuvoi käyttämään puhdistusgeeliä, geelimäistä silmänympärysvoidetta, herkän ihon kosteusvoidetta sekä kosteuttavaa ja rauhoittavaa tuotetta parranajon jälkeen. Huttunen otti neuvot avoimesti vastaan.

–Ihoa tulee kyllä hoidettua, kun vaan tekee siitä samanlaisen rutiinin kuin parranajosta, mies tuumi.

Yleisesti Saikkonen suosittelee miehille kotihoidoksi oman ihotyypin mukaisia puhdistus- ja kosteutustuotteita. Ne ehkäisevät epäpuhtauksia ja ikääntymisen merkkejä sekä couperosaa, joka näkyy iholla punoituksena ja katkenneina verisuonina.

–Muun muassa parranajo ja pohjoinen ilmastomme rasittavat miehen kasvojen ihoa, hän perustelee.

Käynti kosmetologilla on paikallaan, jos iholla on ongelmia. Myös miliumit, eli ihonalaiset valkoiset rasvanäpyt voidaan yleensä poistaa kasvohoidossa. Kosmetologilta saa myös tiedon omasta ihotyypistä.

–On parempi ehkäistä iho-ongelmia, ennen kuin niitä pääsee syntymään, neuvoo Saikkonen.

Lue keskiviikon Savon Sanomista, millainen syyshuolto miehille sopii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lukijamalli hemmoteltavana kauneushoitolassa